Ankkureille voitto ja tappio

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Ankkurit isännöi viikonloppuna hallipesiksen SM-alkuturnausta Alajärven Pallohallissa. Lauantaina isännät pehmittivät Kankaanpään Mailan jaksoin 0–2 (4–5, 1–5). Kotijoukkueen sisäpelionnistujiin kuuluivat kaksi juoksua lyönyt ja yhden tuonut Antti Pukkinen, kaksi juoksua tuonut ja yhden lyönyt Nestori Yli-Sissala sekä kaksi juoksua tuonut Aki Orava. Sinikeltaisten voittoa siivitti pelinjohtaja Ismo Ankkurin mukaan 110-prosenttinen lataus.
Sunnuntaina Ankkurit sai vastaansa kaksi edellistä hallimestaruutta nimiinsä vieneen Vimpelin Vedon. Ankkurit pääsi molemmilla jaksoilla tasoittamaan tilanteen 1–1:een. Syksyllä mestaruutta juhlinut Veto kehitteli kolmostilanteita ja purki niitä vastustajaansa tehokkaammin. Jaksojen loppunumerot olivat 2–4 ja 2–7.
– Meillä teesit oli, että vaikka edellisestä pelistä oli 12 tuntia ja palautumisaika lyhyt, ei anneta sen näkyä. Peli-ilme ja asenne säilyy loppuun asti, valotti Ismo Ankkuri.

Pelipaikan vaihtoja

MAINOS

Ankkureiden lukkari Ville Väliaho oli toipilaana kuumeen ja poskiontelotulehduksen jäljiltä. Lautasen herrana sinikeltaisista hääri Aki Orava. Ankkureita ensimmäisiä otteluitaan käskyttävä pelinjohtaja Ismo Ankkuri huomioi Vedon käyttäneen Oravan puuttumista etukentältä hyväkseen:
– Kun Aki tulee edestä pois, on iso osa pois. Tämä korostui etenkin toisella jaksolla Vedon pudottaessa pieniä eteen.
Viime vuoden parhaaksi miespesäpalloilijaksi valittu Henri Puputti löi paikalliskohtaamisessa viisi juoksua. Vedon parhaana palkittu Teemu Isoketo toi Olli Heikkalan tapaan neljä juoksua. Vedosta oli huilivuorossa kakkoskoppari Mikko Haukkala, jota paikkasi Arttu Ruuska. Timo Hanhisalo pelasi siepparina. Lyöjäjokerina yleensä nähty Perttu Ruuska oli kakkosvahti, nelonen hihassaan. Hän löi ottelussa yhden ja toi yhden juoksun. Mikko Kanala aloitti pelin numerolla kolme, mutta hän siirtyi kolmannen vuoron alussa jokeriksi. Sami Haapakoski siirtyi jokeripaidasta tutulle kakkosvahdin paikalleen ja Perttu Ruuska siirrettiin kolmospolttajaksi.
Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki totesi pelistä näkyvän, että joukkueella on vähän hallipelejä alla. Sisällä oli kuitenkin tapahtunut napsun verran kehitystä edellisviikonlopun Koskenkorva-ottelusta.
– Olen tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ja otteeseen. Tulimme yhdellä teemalla eli voittamaan.
Vedon ykköspalkittu Teemu Isoketo kaipasi suorituksiin laatua, vaikka peli olikin hänen mielestään helmikuun peliksi hyvännäköistä. ”Mini” kehui Alajärven Pallohallin pintaa. Pallokin erottuu hallissa hyvin. Kapean hallin seinät ovat lähellä ja se vaikuttaa Isokedon mukaan pelaamiseen.

Uusia haasteita

Ankkureiden parhaana Veto-ottelussa palkittiin kaksi juoksua tuonut kakkosvahti Henri Heikkinen.
Historian kirjaan pääsi Ankkureiden lyöjäjokeri Joonas Riihimäki, jonka avausjaksolla lyömä 2–4-kavennusjuoksu oli nuorukaisen ensimmäinen lyöty juoksu aikuisten virallisessa pesäpallo-ottelussa.
– Oli onnistunut lyönti. Räpylästä tuli, mutta kaikki lasketaan.
Perhon lukion 18-vuotias abiturientti pelaa pesäpalloa kuudetta vuotta. Hänet on nähty Vetelin, Halsuan ja Kannuksen edustusasuissa nuorten sarjoissa. Neljästi mailan varteen Vetoa vastaan päässyt Riihimäki sanoo, ettei ole miettinyt tavoitteita lähiajan uralleen.
– Ykkösjuttu olisi se, jos pääsisi pelaamaan Ankkureiden Superpesis-joukkueessa ja pääsisi auttamaan joukkuetta mahdollisimman hyvin.
Alajärven Ankkureita tällä kaudella käskyttävä Ismo Ankkuri summasi sunnuntaina, ettei ymmärtänyt, miten kovaa pelinjohtaminen on.
– Tämä on joka päivä uuden oppimista. On tullut voittoja ja pystyn peliä johtamaan. Tämä on valtavaa ajatustyötä, joka on alulla.
Ankkurit kohtaa hallipesiksen SM-alkusarjassa vielä Koskenkorvan Urheilijat kotihallissaan ensi lauantaina. Joukkue lähtee peliin täysi latinki päällä.
– Ottelussa on todella isosti panoksia.
Sunnuntaina ensimmäisen halli-SM-ottelunsa pelannut Veto kohtaa Koskenkorvan 25.2. ja Kankaanpään 4.3. Molemmat ottelut pelataan Seinäjoki Areenassa.

Virpi Poikelin

Joonas Riihimäki (takana vas.) löi ensimmäisen juoksunsa miesten sarjojen virallisessa ottelussa sunnuntaina. Lyöntivuorossa ollut Sami Mikkolanaho (edessä) löi sekä lauantaina että sunnuntaina yhden juoksun.


Vedon Teemu Isoketo palkittiin sunnuntaina Vedon parhaana.

MAINOS
Edellinen artikkeliKyky taipui Maaningalle
Seuraava artikkeliJärki mukaan ja perustaidot kuntoon moottorikelkkaillessa