-14.5 C
Alajärvi
sunnuntai 05.2.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Vanhojen tansseissa Alajärvellä pukuloistoa

Juontajat Ruut Ahvenlampi ja Juhani Pajukangas.

Vanhojen tanssit on suomalainen perinne 1950-luvulta. Alajärvellä perinne on alkanut 80-luvulla penkkareitten jälkeisenä päivänä, kun lukion 2.luokkalaisista tulee koulun vanhimpia opiskelijoita.

Tämänvuotinen vanhojen päivä alkoi kahdella päiväesityksellä yläkoululaisille ja lukion 1. luokkalaisille. Kolmannen esityksen aika koitti illalla, kun vanhemmat, isovanhemmat, kummit ja kaverit ympäröivät tanssijat koulukeskuksen salissa.

Yli 60 oppilasta oli mukana tansseissa. Anneli ja Jyrki Paavola olivat ohjanneet tanssiesityksen ja Saila Sippolan johdolla oli hoidettu salin kaunis koristelu.

Juontajina toimivat Ruut Ahvenlampi ja Juhani Pajukangas, jotka hoitivat tehtävänsä sopivalla rentoudella.

Juhla alkoi esittäytymällä Poloneesin tahtiin. Paritanssi ”Old friend”, Olavi Virran tulkitsema Tango Jealousie, suom. mustasukkaisuutta ja Salty dog rag veivät esitystä tyylikkäästi eteenpäin. Jokainen pari esiteltiin loppuvaiheessa ennen oppilaiden omaa tanssia, joka ansaitsi raikuvat aplodit.

Virallisen tanssiesityksen jälkeen jo viidettä vuotta esiintynyt koulun bändi ”Lipputangot soittajat” siivittivät yleisön mukaan tanssin pyörteisiin.

Rami Puro

Oppilaiden itse suunnittelema tanssi ansaitsi raikuvat aplodit.
Tanssijoiden esittelyvuorossa Selina Hietala ja Jesperi Salo sekä Sofia Honkaniemi ja Kristoffer de Silva.
”Old friend” -kappaleessa edettiin rauhallisempaan tahtiin.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät