-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Mediamissio Mahdollisuus muutokseen saapuu Alajärvelle

Mediamissio Mahdollisuus muutokseen avaa Alajärven seurakunnan kirkkoherran, mission päätoimikunnassa toimivan Ari Aurasen vision evankeliumin kärkiteemaan, elämän tarkoituksen löytymiseen uskon kautta.

– Mediamissioita on järjestetty vuodesta 2011 alkaen Helsingin seudulla, Varsinais-Suomessa, Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Satakunnassa, Kymenlaaksossa, Pohjois-Karjalassa ja Lohjalla. Nyt on meidän vuoromme täällä Pohjanmaalla, toteaa Ari Auranen.

MAINOS

Missio toteuttaa osuvasti seurakunnan omaa vuositeemaa.

– Nyt on aika katsoa oman elämän mahdollisuuksia. Miksi muuttua, moni kysyy? Mahdollisuus muutokseen pyrkii antamaan vastauksia elämän tarkoitukseen, kertaa tiedotus- ja lähetysihteeri Tiina Akomeah.

Missiossa kerrotaan ihmisten omia tarinoita Alajärven kirkossa pidettävissä missioilloissa 20.-22.3. kello 18.30.

Sanna Joensuu Lehtimäeltä kertoo, mikä traaginen tapahtuma pysäytti hänet elämän ja kuoleman edessä. Sakari Orava, Suomessa ja kansainvälisesti tunnettu urheilukirurgi koki 70-luvulla herätyksen ja uskon kohdallaan todeksi.

Mikko Rantalahti puolestaan tunnetaan Superpesiksestä ja hän edusti Vimpelin Vetoa. Rantalahtea luonnehdittiin monipuoliseksi taitolyöjäksi, joka roolit pesiksessä vaihtuvat tilanteen mukaan sekä vaihtaja- ja kotiuttajajokerina. Miten miehen elämä rantautui kotipesään uskon kautta?

Kirkkoilloissa ovat mukana lisäksi Alajärven seurakunnan papit Ann-Mari Häggman-Niemi, Ari Auranen ja Terho Kanervikkoaho.

Missioiltojen evankelista Lasse Pesu pureutuu ajankohtaisiin teemoihin: Rikkinäisyydestä eheyteen, Vaatimuksista vapauteen, Merkityksettömyydestä tarkoitukseen.

Musiikissa on juuri levyn julkaissut Timpurin Roudarit, Tiemestarin Pojat ja Soihtu.

Monipuolista oheisohjelmaa

Oheisohjelmana Mahdollisuus muutokseen Missioiltojen lisäksi ovat Yrittäjien Hyvän mielen aamiainen 14.3. kello 7.30-9 hotelli-ravintola Alvariinissa, päällikkötason Jamit hotelli-ravintola Alvariinissa 15.3. kello 18.

Kauppatempaukset on luvassa S-Marketissa, Halpa-hallissa ja K-Supermarketissa 16. ja 17.3. Maanantaina 19.3. kello 18-20 Villa Väinölässä taidetyöpajassa Saila Sippola ja Johanna Yamaguchi-Hautamäki ohjaavat näkemään värin, jossa voi elää Jumalan luomana, sekä huomata ja tunnistaa myös maailman meihin jättämä väri.

Varkeille on järjestetty 21.3. kello 18-20 seurakuntatalolla Donkkis, joka koskee 1-7 -luokkalaisia lapsia. Samaan aikaan on lapsille järjestetty lastenhoitoa ja ohjelmaa Kirkontuvalla. Nuorille katetaan Juhanin seurassa klugi-iltaa yökahvila Risteyspaikassa kello 19.

Tapahtumakoordinaattori Elina Järvinen ja rukouskoordinaattori Ritva Leppäaho ovat tehneet työtä Mission eteen eri tapahtumien ja rukouksen koordinoimisessa.

– Kyse on mittavasta tapahtumasarjasta, jolla pyritään tavoittamaan ihmisiä eri ikäryhmistä. Oheistapahtumat ovat avaamassa ovia hyvin tavallisissa kohtaamispaikoissa, kuten ravintolassa.

– Esimerkiksi Päällikkötason Jamit hotelli-ravintola Alvariinissa on kertomassa, kuka on meidän koko elämän päällikkö – Jumala. Hyvän musiikin, Kls ja Timpurin Roudareiden tahdeissa hampurilaiset maistuu sanoman äärellä. Ovet yhteyden kokemiseen ja yhteisöllisyyteen on auki, toteaa Elina Järvinen.

– Me rukoilemme 24/7 mission puolesta. Sielunhoito- ja rukouspalvelu on organisoitu myös missioiltoihin kirkkoon ja tapahtuman jälkeenkin vielä rukoillaan, toteaa Ritva Leppäaho.

IRR-Tv kehottaa myös hengellisistä kysymyksistä kiinnostuneita soittamaan järjestön päivystävään puhelimeen kello 8-23 välisenä aikana joka kotiin postitettavasta Elämäsi mahdollisuus -kirjasesta.

– Mission näkyvyys on huippuluokkaa. IRR-TV:n kanssa tehty yhteistyö auttaa näkyvyydessä niin televisiossa, radiossa, somessa ja lehdissä ja laajasti koko Pohjanmaalla koko maaliskuun ajan, toteaa tiedotus- ja lähetyssihteeri Tiina Akomeah.

Kampanjan takana on yli 70 Keski- ja Etelä-Pohjanmaan sekä Pohjanmaan suomen- ja ruotsinkielistä kristillistä seurakuntaa yli kirkkokuntarajojen. Vastaavaa seurakuntien yhteistä ponnistusta ei ole aiemmin nähty maakunnissa. Seurakuntien tavoitteena on tuoda kampanjan kautta toivoa erilaisten elämänhaasteiden kanssa kamppaileville ihmisille.

Tuula Jokiaho

Muokattu 7.3.2018 klo 10.11 – muutettu Villa Väinölän taidetyöpajan ajankohta

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät