Katajamäki pistejohdossa kesäkauteen

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärveläinen Kosti Katajamäki kartanlukijanaan Ari-Pekka Hautanen ajoivat luokkansa toiseksi Jämsässä ajetussa F-rallisarjan toisessa osakilpailussa.

Katajamäki kävi rajun taistelun Markus Hellströmin kanssa. Viiden erikoiskokeen ralli MM-rallista tutuilla Keski-Suomen teillä kääntyi 1,7 sekunnilla Hellströmin eduksi. Kaksivetoisten nuotista ajaneista nopeimpaan Mika Rampaseen eroa tuli tuli 17 sekuntia.

MAINOS

– Markus Hellström ajoi hienosti. Mika Rampasen vauhtiin ei ollut meillä asiaa. Mutta nautiskeltiin hienosta kisapäivästä, Katajamäki antoi tunnustusta edellä oleville.

Katajamäki tiesi, että Kaavin osakilpailusta moni asia muuttuu Jämsään. Numerolla 44 kilpaillut Katajamäki tiesi, että BMW ei ole parhaimmillaan uraisella jäätiellä.

– Minulle oli suurta tuskaa ajaa urassa. Renkaan nasta ei purrut vain jäiseen tiehen. Kuluneella tiellä on vaikea hakea ajolinjaa, kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle oman luokkansa pohja-ajan ajanut Katajamäki kuvaili ajoaan. Neliveto autoilla näitä erikoiskokeita ajanut Katajamäki näki, että takavuosien kokemuksesta ei ollut paljoakaan apua.

– Moni kurvi on tiukempi, kuin kesällä. Nuotitusta talvella ja kesällä ei voi verrata keskenään. Ouninpohjan erikoiskokeella arvioin yhden paikan väärin ja siinä meni hiukan penkalle, Katajamäki kuvaili. Kahden pisteen pistejohdossa kesäkauteen starttaava Katajämäki tiedosti jo lähtiessä F-rallisarjan tason.

– Kaikki on oltava kunnossa, jos haluaa tässä porukassa voittaa. Toisaalta ei tässä kovin pettynyt voi olla, koska meillä on hyvät pisteet. Talvi on ollut tiukkaa niin työn, kuin rallinkin puolesta. Nyt lomaillaan perheen kanssa, Katajamäki fiilistelee.

Vesa Rauhala

MAINOS
Edellinen artikkeliPistetilanne rallin SM2-luokassa tasaantui
Seuraava artikkeliKymmenen haki yläkoulun rehtoriksi Alajärvelle