-2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Juhani Kuutilta kirja Laulujen laulu – Kolme neitsyttä

Alajärvinen Juhani Kuutti on kirjoittanut omakustannekirjan jossa selitetään Raamatusta Laulujen laulun kirjan jokainen jae.

Kuutti on vuonna 1956 syntynyt lääketieteen lisensiaatti, psykiatrian erikoislääkäri ja kongitiivinen psykoterapeutti. Tämän lisäksi hän on tutkinut raamattua intensiivisesti lähes 40 vuoden ajan.

MAINOS

Kuutti kertoo, että Raamatussa Laulujen Laulu on runokirja rakkaudesta. – Se on kertomus Yljän ja kihlatun neitsyen, seurakunnan, välisestä suhteesta. Siihen kätkeytyy uskovan vaelluksen koko kirjo: aloitetaan kurkistamalla syntiin ja lopussa nähdään taivas.

Kirjaa on saatavilla tekijältä itseltään.

Runoilija polveilee tilanteesta toiseen kertoen neitsyen olevan Yljän syleilyssä, ja kohta neitsyt on jo karkaamassa toisille miehille. – Ylkä ihailee neitsyen kauneutta ja pian neitsyt torjuu Yljän pyynnön tulla syleilyynsä. Matka sisältää koko pyhityskertomuksen; kadotetusta lampaasta armon voimassa neitsyeksi ja Jeesuksen morsiameksi, Kuutti sanoo.

Laulujen Laulu tuo esille kolme neitsyttä, joista vain yksi voi olla morsian, Yljän vaimo. Kuutin mukaan kolmen neitsyen teema löytyy muualtakin Raamatusta ja on myös nähtävissä Mooseksen rakentamassa Ilmestysmajassa, joka puolestaan on malli Yljän ja morsiamen hääjuhlasta.

– Ilmestysmaja on myös uskovan sydämessä. Sydän on puutarha, josta Herra odottaa saavansa satoa.
Kirja johdattaa lukijan puutarhan portista sisään tutkimaan sen kolmessa vaiheessa olevaa kasvitarhaa, jotka ovat kynnöspelto, kylväminen ja hedelmien poiminta.

Kirja tarjoaa lukijalle mahdollisuuden tutkia omaa hedelmätarhaansa ja rohkaisee matkaamaan puutarhan perälle asti parhaan hedelmän paikalle.

Kirja osoittaa aikamme uskoville hyvin tärkeitä elementtejä, joita tarvitaan morsiamen asemaan pääsemiseksi. Kirja paljastaa, miten päästään loppuhuipennukseen: ”He elävät ikionnellisina iankaikkisuuden”. – Nyt on aika, jolloin uskovien tulee olla yhteen liittyneinä rakkauden yhdyssiteellä.

Juhani Kuutti itse kokee, että kirja avautuu parhaiten sellaisille henkilöille, jotka ovat jo aikaisemminkin tutustuneet syvällisemmin Jeesukseen. Kuutti lahjoittaa kirjan myös Alajärven kirjastoon, mutta sitä voi tiedustella myös suoraan kirjoittajalta juhanikuutti@gmail.com.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät