0.5 C
Alajärvi
maanantai 04.3.2024
MAINOS

Veto käänsi ottelun voitokseen

Naisten Korisliigassa viidentenä oleva Vimpelin Veto teki kaksi sarjapistettä tuoneen vierailun Forssan Alun kotisaliin, Feeniksiin. Tasaisessa taistossa Veto nappasi lopulta pitemmän korren lukemin 66–68 (11–17, 22–20, 20–15, 13–16). Vieraiden pistelinko oli Sydney Coffey, joka pussitti avausjaksolla 12 ja koko ottelussa 25 pistettä.

Veto johti ottelua kaksi eri kertaa 11 pisteen turvin. Puoliaikatilanne oli 33–37. Ottelun viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin jännittävässä 53–52-tilanteessa. Veto heitti erän avauspisteet ja venytti johtoaan kahdeksaan pisteeseen. Alku kiristi vauhtia ja tuli jo neljän pisteen päähän, kun ottelua oli pelaamatta minuutti ja kymmenen sekuntia. Vedon kannalta loppusummeri vihelsi hyvään aikaan ja pisteet matkasivat Järviseudulle.

MAINOS

Vedon päävalmentaja Jarkko Havu oli tyytyväinen sekä hyökkäyspään pelin paranemiseen että heittoprosentin kohentumiseen tappiolliseen Peli-Karhuja vastaan pelattuun otteluun verrattuna. Vedon pelisuunnitelmaan kuului jakaa kuormitusta playoffeja silmällä pitäen.

– Jennifer Mathurin piti hyvin Minna Stenin pois korinalustilanteista. Sten heitti vain kymmenen pistettä. Saimme ottelussa käytettyä mismatch-tilanteita ja niistä useita koreja. Saimme myös hyödynnettyä pieni pelaaja vastaan iso pelaaja -tilanteita.

Lauantain ottelussa oli tarkoitus jakaa kuormitusta playoff-pelejä silmällä pitäen. Peliä yritetään hioa Havun mukaan ennen kahta viimeistä runkosarjan ottelua kuitenkin niin, ettei pelaajia väsytetä otteluissa tai harjoituksissa.

Veto saa runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan vastaansa Espoon Hongan. Vedon osalta runkosarja päättyy Lappeenrannassa pelattavaan vierasotteluun. Puolivälierissä Veto saa vastaansa mestaruutta puolustavan Hyvinkään Pontevan.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät