-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Alajärven Vapaaseurakunta sai uuden pastorin

Alajärven Vapaaseurakunnan uuden pastorin tulojuhlaa vietetään tulevana sunnuntaina 15.4. kello 17 alkaen seurakunnan tiloissa. Juhlaan ovat tervetulleita kaikki tutustumaan siihen, millainen mies pastorin pestiä on ryhtynyt hoitamaan!

Pastorina toimii nyt, Miikka Halosen siirryttyä Kurikkaan, pastori Vesa Rauha Kauhavalta. Hän työskentelee Alajärvellä 20 viikkotuntia ja toisen puolen työajastaan hän tekee päiväkeskustyössä Kauhavan Sininauha ry:n Roihan majakalla.

MAINOS

Seurakunnan työtehtäviä Rauha hoitaa keskiviikot, perjantait sekä sunnuntait. Koti hänellä on Kauhavalla yhdessä Kaija -vaimonsa kanssa. Kaija toimii myös tärkeänä kumppanina työssä Vesan rinnalla.

Vesa Rauha kertoo ajatuksen tehtävästä Alajärvellä nousseen esille ensimmäisen kerran jo syksyllä, kun edellinen pastori oli häneen yhteydessä.

– Olen tehnyt tätä työtä jo kauan, mutta olen tehnyt monenlaista muutakin. Eläkeikänikin jo lähenee, joten ihmettelin miksi minua kysytään, Vesa Rauha kertoo, mutta pian selvisi, että seurakunta etsi juuri sellaista ratkaisua, jonka hän saattoi tarjota.

Niinpä seurakunnan vanhemmisto kutsuttiin koolle keskustelemaan yhdessä Vesa Rauhan kanssa ja kaikki loksahti kohdalleen jo ensimmäisellä tapaamisella. Siitä pikkuhiljaa hiottiin työkuviot valmiiksi.

Vesa Rauhan työ sisältää vakituiset tilaisuudet Alajärvellä sunnuntaisin ja keskiviikkoisin, sekä seurakunnan muut tapahtumat ja paimenen muut tehtävät. Työ on nimenomaan ihmissuhdetyötä, toimistotöihin ei osa-aikaisen pastorin aikaa käytetä, vaan vanhemmisto puheenjohtajansa Jorma Suopuron johdolla hoitaa paperiasiat.

– Hengellinen johtajuus ja evankeliumin julistaminen ovat enemmän minun tehtäviäni.

Rauhalle onkin tärkeää saada olla kontaktissa seurakuntansa alueen ihmisiin eikä häntä pelota lähteä pois seurakunnan tilojen suojasta. Päinvastoin, tämän huumorintajuisen, elämää monelta kantilta nähneen miehen voi tavata vaikka kahvikupin ääreltä ABC:ltä.

– Olen ottanut tavakseni käydä ABC:llä kahvilla, että saan jutella niitänäitä, tulen tutuksi ja pääsisin mukaan sen parlamenttiin, Vesa Rauha heittää pilke silmäkulmassa ja myöntää, että matkan varrella on monissa ”parlamenteissa” jo tullut istuttua.

Tämän pastorin taustalta löytyykin elämänkokemusta vaikka muille jakaa, onhan hän mm. ajanut rekkaa useamman vuosikymmenen ja aikanaan matkat suuntautuivat myös Venäjälle. Viimeistään siellä oppi konkreettisesti, miten tärkeää on osata luottaa toiseen ja olla itse luottamuksen arvoinen.

– Olen opiskellut monenlaista, mutta lopputyöni tein rekan ratissa, Rauha toteaa.

Tehtävänsä Alajärvellä Vesa Rauha ottaa vastaan avoimin mielin, ja nimenomaan avoimin mielin kaikkiin suuntiin. Hän haluaa tehdä yhteistyötä ja uskoo, että se omakin työ muotoutuu ajan kuluessa sellaiseksi, kuin on tarkoitettu.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät