-19.9 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Valtuusto siunasi uuden yhteistyön

Vimpelin kunnanvaltuusto kokousti maanantai-iltana lähes puolentoista tunnin ajan. Se hyväksyi omalta osaltaan Lappajärven kunnan liittymisen Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueeseen. Ensi vuoden alusta voimaan tulevan sopimuksen mukaan Lappajärven ja Vimpelin kunnat antavat perusturvapalvelut Alajärven kaupungin hoidettavaksi.

Palvelut tuottavaan yhteiseen perusturvalautakuntaan tulee yhdeksän jäsentä: Alajärveltä viisi ja Vimpelistä sekä Lappajärveltä kaksi. Lisäksi kullekin jäsenelle nimetään henkilökohtaiset varajäsenet. Lautakunnalla on Alajärven nimeämä puheenjohtaja. Vimpeli nimeää puolestaan ensimmäisen ja Lappajärvi toisen puheenjohtajan.

MAINOS

Valtuustossa kannettiin huolta Vimpelin terveyspalveluista uudessa tilanteessa. Yrjö Koivukoski (kesk) kysyi, että kuinka järjestetään Lappajärven lääkäripalvelut, ettei tämä vaikuttaisi siihen Vimpelissä lääkäreiden määrän vähentämiseen.

Kunnanjohtaja Timo Kärkkäinen vakuutti, että sopimusta tehtäessä on huomioitu, että Vimpelissä säilyy kaksi lääkäriä.

– Perusturvalautakunnassa on vakuutettu moneen kertaan, ettei meidän palvelurakenteemme muutu, totesi lautakunnan jäsen Martti Lassila (Haloo Vimpeli).

Keskustelussa nousivat esiin myös muiden muassa Kaksineuvoisen järjestämä vanhusten yöpartio Lappajärvellä ja Vimpelin keskitetty intervallipalvelu, jollaista muissa alueen kunnissa ei ole.

Siltaan lisää rahaa

Kokouksessa hyväksyttiin muiden muassa kuluvan ja ensi vuoden kattava vanhuspalvelusuunnitelma. Samoin hyväksyttiin 150 000 euron lisämääräraha Opintien siltaa varten ja kunnan rahoitusosuus kantatie 68:n risteysten parantamiseen Vimpelin keskustan kohdalla.

Valtuusto hyväksyi hallituksen esityksen, jonka mukaan kunnan rahoitusosuus risteysten parantamishankkeen toteutukseen on 20 prosenttia ja enintään 200 000 euroa.

Kunnanhallituksen ensimmäiselle varapuheenjohtajalle, Haloo Vimpelin Pasi Sovalle myönnettiin haluamansa ero hallituksen jäsenyydestä. Hänen tilalleen kunnanhallitukseen valittiin Martti Lassila, joka nousee myös hallituksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

Kokouksessa oli myös yksi huomionosoitus. Matti Kjellbäck sai tasavallan presidentin myöntämän Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ensimmäisen luokan mitalin.

Historiaakin kirjattiin maanantaina, sillä ensimmäistä kertaa valtuuston kokouksessa oli mukana Vimpelin nuorisovaltuuston edustaja. 13-vuotias, yhteiskoulun seitsemättä luokkaa Elina Arpala ei ollut aikaisemmin ollut seuraamassa valtuuston työskentelyä.

Kokemusta hän piti kiinnostavana. Vimpelin nuorisovaltuusto on kokoontunut kolmesti. Se on muiden muassa järjestämässä nuorille suunnattuja tapahtumia. Valtuustossa on yhdeksän jäsentä ja sen puheenjohtajana toimii Katariina Arpala.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät