-6.7 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Soinin kuvataiteilijat palkittiin

Jo 42. kerran järjestetty Osuuspankin kuvataidekilpailun aiheena oli tänä vuonna ”Keksinnöt muuttavat elämäämme.” Kilpailutöitä tehtiin helmi-maaliskuun aikana kolmessa sarjassa. Soinin paikallisosasto palkitsi parhaita töitä viime viikolla. Tuomaristossa olivat opettajat Leena Valkeus ja Minna Raitanen.

Palkitut 6-8 vuotiaiden sarjassa olivat voittajana Samuel Aho. Tuomaristo kertoi, että työ oli ”Raikas ja selkeä”, pyörissä on selkeä pyörivä liike. Toisena nuorimpien sarjassa oli Eetu Virtala. Työssä on käytetty kivoja värejä. Kolmas oli Jatta Ojala, jonka työssä sommittelu tukee liikettä eikä ole kaavamainen.

MAINOS

9-10 vuotiaiden sarjassa kärkeen nousi Kalle Aaltonen. Tuomaristo arvioi, että työssä on paljon tekemistä ja liikettä ja työ on tehty valmiiksi. Seuraavat sijat menivät Mira-Adessa Majalahdelle ja Eetu Koivistolle.

11-13 vuotiaissa voiton nappasi Minerva Virkamäki, jonka työ arvioitiin värikkääksi, hauskaksi julistemaisen selkeäksi ja omaperäiseksi. Janette Vähäsoini ja Iisa Silvonen veivät seuraavat sijat.

Kunniamaininta tuli Santeri Aholle, jolla oli rohkea toteutus ja valmiiksi tehty työ.

Palkitut kilpailutyöt on lähetetty Helsinkiin jatkokilpailuun. Palkittujen töiden kopiot ovat nähtävillä Soinin Osuuspankin ikkunassa kevään aikana.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät