Ankkureille avausvoitto

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Ankkureiden kauden neljäs Superpesis-ottelu ei ollut toisinto kauden aiemmista otteluista, vaan joukkue saalisti avausvoittonsa ja kaksi sarjapistettä Koskenkorvalta jaksoin 0–1 (1–1, 1–3). Toisella jaksolla Kossu rikkoi kuparisensa Markus Hallasuon lyönnillä ja Ankkurit sai kaksi juoksua harhaheitolla. Ottelun kulminaatiopiste nähtiin toisen jakson kolmannessa vuorossa. Ensin Ankkureiden ykköspalkittu, lukkari Ville Väliaho, irrotti Otto Kauppisen kolmoselta ajolähtötilanteessa.

Kolmannen tasoittavalla Aki Oravan lyönti puhkaisi kolmospuolen ja neljä edelliskautta Kossua edustanut Antti Pukkinen kiiti kotipesään. Neljännen aloittavallaan Kossu oli saamassa kirivaihdetta päälle ja laittoi kahden palon tilanteessa näpyllä pesät täyteen. Ratkaiseva kotiutusyritys hyytyi lopulta jokeri Markus Hallasuon hutiin ja Ankkurit sai aloittaa voitonjuhlat.

MAINOS

Ottelussa tahkottiin juoksuitta aina avausjakson kolmanteen vuoroon saakka. Ankkurit sai kolmannessa takapesät täyteen kahdella palolla. Ensimmäistä miesten Superpesis-otteluaan pelannut lyöjäjokeri Joonas Riihimäki kiskaisi vieraat ottelussa 0–1-johtoon. Juoksun toi Mikael Penninkangas. Riihimäki kävi Superpesis-debyytissään neljä kertaa mailan varressa.

Ottelussa ei herkuteltu sisäpelisuorituksilla. Kolmostilanteet kirjattiin kotijoukkueelle 10–9. Vierasjoukkueen ulkopeli oli kuosissaan ja pelinjohtaja Ismo Ankkuri luonnehtii Santeri Särkisen ja Sasu Iivarisen yksittäisiä ulkopelisuorituksia maagisiksi. Ville Väliaho pelasi myös hyvän ottelun ja Aki Oravaan voi luottaa.
– Peli oli yhden juoksun jaksoja ja ulkopelimme kovaa luokkaa. Tämä oli ulkopelivoitto ja taisteluvoitto. Olimme tänään hyvin valmistautuneita otteluun, vaikka miehiä on tippuillut. Sasu Iivarinen kärsi tänään migreenistä ja otettiin vaihtoon kesken ottelun, totesi Ankkuri.
Voitto on tärkeä henkisellä puolella: pelit ovat tiukkoja marginaalit pieniä.

Voittonsa ansiosta sarjassa kahdeksanneksi hivuttautunut Ankkurit pelaa seuraavan kerran ensi tiistaina. Kotiottelun vastustajaksi saapuu perjantaina Kouvolassa lähes totaalisesti kontannut Joensuun Maila, joka on sarjakuutonen ja vain pisteen edellä Ankkureita.
– Vastaan tulee sisuuntunut ja motivoitunut huippujoukkue, joka pelaa mestaruudesta. Oman pelimme pitää parantua ja suorituksen olla huippuluokkaa, painottaa Ismo Ankkuri.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliLukioiden yhteishanke innostaa opiskelijoita ja opettajia
Seuraava artikkeliLevijoella konsertoiden kohti kesää!