1.7 C
torstai 28.3.2024

Lavettaret menetti voiton kalkkiviivoilla Lipottarille

Lippottaret- LaVe 2-1 k.(3-4,4-3,0-0,4-2)

Lappajärven Veikot aloitti vieraspeliviikon tiistai-iltana Oulusta. Muutaman viime kierroksen vaisusti pelannet Laven naiset hallitsivat ensimmäistä jakso ja oli pitkään kiinni myös toisen jakson voitossa.

Ottelu venyi lopulta kotiutuslyöntikilpailuun, jossa kotijoukkue oli vahva vieden sen 4-2.

Ensimmäisellä jaksolla Lavettaret aloittivat ottelun sisävuorolla. Vahvan pelin pelannut kakkoskärki rakensi tilanteen ja Ella Mäki yllätti takakentän Essi Ritolan tuodessa.

Hetkeä myöhemmin Jenna Kallio kotiutti Lave-debytantin Sanni Syrjälän tilanteeksi 2-0. Rautaisesti pelannut ulkokenttä piti Lipottaret tasoittavallaan nollilla.

Seuraavat tilastomerkinnät nähtiin kolmannessa vuorossa. Oulun Iida Tossavainen yllätti Laven ulkokentän ja Iida kiersi kunnarin tyhjään kenttään. Hetkeä myöhemmin Nea Linden kotiutti yllätysotolla Tossavaisen tilanteeksi 2-2.

Lavettaret nousi jaksovoittoon kiinni neljännessä vuorossa Piritta Kärnän ja Onna Liimataisen välilyönneillä. Kun Lipottaret eivät saaneet kuin yhden viimeisessä vuorossa päättyi ensimmäinen jakso 4-3 vieraille.

Toisella jaksolla ensimmäiset juoksut nähtiin toisessa vuorossa LaVen tasoittaessa vuoroa. Kärnän välilyönnillä Kallio toi johtojuoksun.

Kolmannessa vuorossa Kärnä oli uudelleen asialla, tällä kertaa etenijänä Syrjälä.

Lipottaret kuitenkin käänsi toisen jakson neljännessä vuorossa. Alkusoitot neljän juoksun vuoroon teki Elina Kärsänä kunnarillaan tyhjään kenttään.

Tossavainen kotiutti hetken päästä Kärsämän ja Oulu jatkoi vahvaa vuoroaan. Eveliina Lämsä ja Siri Eskolan välilyönneillä kotijoukkue karkasi 4-2-johtoon.

Neljännen tasoittavalla Lavettaret käynnisti vielä kirin, mutta yhtä juoksua lähemmäksi ei tällä kertaa päästy ja jakso päättyi 4-3 emännille.

Supervuorossa kumpikaan joukkue ei onnistunut juoksujenteossa. Kotiutuslyöntikilpailussa Lipottaret pelasi vahvasti ja teki omalla vuorollaan neljä juoksua, mihin Veikot ei kyennyt enää vastaamaan.

– Tänään rehellisyyden nimissä oli tarjolla huomattavasti makeampi pistepotti, mitä lopulta matkaan saatiin. Pelattiin kesän parasta peliä ihan viimeisille hetkille saakka. Sitten yksi musta hetki ulkokentällä ja kaveri peliin.

– Harmittavasti ei päästy tasoittavalla vuorolla vielä yrittämään tasoitusta. Supervuoro oli ponneton molemmilta. Kotiutuslyöntikilpailussa Oulu löi sitten luun kurkkuun, eikä neljän juoksun takaa-ajo onnistunut.

– Todella hapan jälkimaku jäi tästä, mutta toisaalta pelissä oli isoja edistysaskeleita edellisiin kierroksiin. Harmittavasti vaan henkilökohtaiset virheet ratkaisivat tänään voiton Lipottarille.

– Maksamme yhä kalliita oppirahoja, mutta voittajiksi ei synnytä vaan siihen kasvetaan, virkkoi pelinjohtaja Tero Tuomela.