12.2 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Uusitalon rahaston tunnustuspalkinto Lehtimäen opistolle

Irma ja Eino Uusitalon rahastosta on myönnetty 7 100 euron tunnustuspalkinto Lehtimäen opistolle. Päätöksen on tehnyt Etelä-Pohjanmaan OP-liitto ry., joka hallinnoi rahastoa. Irma ja Eino Uusitalon rahasto päätetään tämän tunnustuksen jälkeen.

Rahaston tarkoituksena on tukea Etelä-Pohjanmaan pienyrittäjiä, joiden toiminta on ollut tuloksellista työllistäjänä, uusien ideoiden keksijänä tai kehityksen edistäjänä. Eino Uusitalo on ollut edesauttamassa Lehtimäen opiston syntymistä Lehtimäelle.

MAINOS

Lehtimäen opisto on perustettu vuonna 1971. Ylläpitämisluvan on myöntänyt opetus- ja kulttuuriministeriö.

Rahoitus on jatkuvasti ollut tiukassa, mutta vuoden 2017 joulukuussa eduskunta päätti Lehtimäen opistolle pysyvän rahoitusratkaisun. Lakimuutos on merkittävä, koska se luo opistolle vakautta ja pitkälle tiedossa olevan rahoitustason.
– Nyt pystytään myös uudistamaan toimintaa varmemmalla pohjalla, kun rahoituspohja on taattu. Tämä nyt saatu rahastolahjoitus on miellyttävä yllätys ja se tullaan käyttämään suoraan opiskelijoiden itse toivomiin opintoihin.

Opistolla järjestetään 1–4 vuotta kestäviä opintolinjoja. Opiskelijan tilanteen mukaan opinnot voivat kestää kauemminkin. Kuluvan vuoden aikana Lehtimäen opistolla järjestetään yhteensä 44 eripituista virikekurssia. Niissä on monipuolisia teemoja hyvinvoinnista taidekursseihin.

Tavoitteena on edistää elinikäistä oppimista ja kasvua sekä kykyä toimia aktiivisena kansalaisena. Lehtimäen opistolla on lisäksi merkittävä työllistävä vaikutus Lehtimäellä ja sen lähiympäristössä. Rehtori Eija Saarimaan mukaan opistolla työskentelee kesätyöntekijät huomioiden satakunta henkilöä.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät