1.1 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Yleisö ihastui lounaskonsertin antiin

Tämänvuotisen Aaltoa ja Aarioita -tapahtuman päätöspäivän avasi nuorisoseuralla pidetty lounaskonsertti, joka on vakiinnuttanut asemansa osana tapahtumaa. Moni tapahtumavieras suuntaa lounaskonserttiin aina uudestaan. Tänä vuonna musiikki oli italialaispainotteista, tenori Tero Harjunniemen ja haitaristi Vesa Penttilän tarjoilemina. Lounaaksi nautittiin Alvar Aallon arkiruokaherkkuihin kuulunutta läskisoosia perunoiden, puolukkahillon ja hölskytyskurkkujen sekä leivän kera. Jälkiruuaksi nautittiin mansikkaista rahkaa ja kahvia.

Lounaaksi nautittiin Alvar Aallon suosikkiarkiruokaa eli läskisoosia.

MAINOS

Lounaskonsertissa liikuttiin monenlaisissa tunnelmissa. Harjunniemi kertoi yleisölle duon esittämistä kappaleista. Hän valotti muiden muassa suomalaisiinkin ikivihreisiin kuuluvaa Kertokaa se hänelle -kappaletta, että sen suomeksi levyttänyt Mauno Kuusisto oli ihastunut kappaleeseen Italiassa. Vasta kolmas, Sauvo Puhtilan, suomennos kelpasi Kuusistolle.

Tenori Tero Harjunniemi (vas.) ja haitaristi Vesa Penttilä ihastuttivat yleisöä italialaispainotteisella ohjelmistollaan.

Yleisö eli mukana

Kevyempää ohjelmistoa lounaskonsertissa edustivat instrumentaalina esitetty Poika varjoisalta kujalta, That’s Amore ja Funiculi, Funicula!. Kahden viime mainitun aikana yleisökin pääsi laulamaan. Yleisö herkistyi puolestaan Reino Helismaan suomentaman Valaistu ikkuna -kappaleen aikana. Mutta kuka sanoi, ettei muun kuin kevyen musiikin konsertissa voisi taputtaa ja hurrata kuin iskelmäkonsertissa? Ikivihreisiin kuuluva Olet ilma, jota hengitän sai yleisön puhkeamaan raikuviin suosionosoituksiin, ja Tommi Harjunniemen sanoin konsertin ”virallinen viimeinen biisi” O sole mio sai yleisön taputtamaan ja hurraamaan villisti.

Tero Harjunniemi ja Vesa Penttilä ovat esiintyneet yhdessä satunnaisesti viiden vuoden ajan. Harjunniemi huomioi konsertin jälkeen, että Alajärven konsertti oli kaksikon tähänastisista esiintymisistä pisin. Lavalle saakka välittyi hyvä ja lämmin tunnelma.
– Ihmiset olivat iloisella tuulella, totesi Harjunniemi.

Pitkäset viihtyivät

Alajärveltä lähtöisin olevat, Helsingissä asuvat Vuokko ja Erkki Pitkänen ovat Aaltoa ja Aarioita -tapahtuman vakiokävijät He kävivät viime kesänä kuudessa eri konsertissa. Tänä vuonna he ostivat liput neljään konserttiin. Erkki Pitkästä koskettaa tapahtuman tenoripitoinen ohjelma. Hän laulaa itse Helsingin Poliisilaulajissa ykköstenoria.

– Tässä konsertissa tuli korostetusti esille se, miten italian kieli sopii musiikkiin paremmin kuin suomen kieli, mietti Erkki Pitkänen konsertin jälkeen.

Vuokko Pitkäsen mielestä Aaltoa ja Aarioita on hyvä konsepti, jossa on sekä musiikkia ja puhetta. Pitkäset kävivät tänä vuonna muiden muassa Jorma Uotisen konsertissa.
– Tapahtuman vetonaulana ovat hyvät esiintyjät. Tänne on saatu tuotua esimerkiksi Jorma Hynninen, Esa Ruuttunen ja Jorma Uotinen. Harjunniemi on upea tenori, iskussa oleva nuorimies. Laulusta kuulee, että hän on opiskellut italiaa.

Vuokko Pitkänen kehittäisi Aalto-kierroksia, jotka vetäisivät väkeä paikkakunnalle ja tapahtumiinkin.

Erkki Pitkänen kertoo, että hänellä on myöhemmin tänä vuonna esiintyminen Alajärvellä. Helsingin ja Tampereen Poliisilaulajat tulevat laulamaan kirkkoon joulukuun yhdeksäntenä päivänä.

Vuokko ja Erkki Pitkänen ovat monen muun sunnuntain lounaskonserttiin saapuneen tapaan käyneet kaikissa tähän asti järjestetyissä Aaltoa ja Aarioita -tapahtuman lounaskonserteissa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät