Lönnmarkilla loistokas paluu Vedon voittaessa

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Veto tiedotti sunnuntaina aamupäivällä, että Vedossa 370 runkosarjan ottelua pelannut ja yhdeksässä Superpesis-ottelussa tällä kaudella Alajärven Ankkureita edustanut Tuomo Lönnmark tekee paluun Vetoon loppukauden kattavalla sopimuksella. ”Lönnin” paluu oli menestyksekäs, sillä tutulle ykkösvahdin tontilleen palannut Vetelin Urheilijoiden kasvatti urakoi ulkopelissä tehokkaasti ja poltti PattU-kärjen useamman kerran. Lönnmark palkittiin ottelun parhaana ulkopelaajana, ja sisälläkin sujui: illan saldona yksi lyöty ja yksi tuotu juoksu sekä neljä kärkilyöntiä.

Veto hallitsi Pattijoen Urheilijoita vastaan pelaamaansa ottelua joka osa-alueella, joita osoittavat myös jaksojen juoksuluvut 7–3, 12–0. Vedolta olivat poissa Mikko Kanala, Mikko Haukkala ja Henri Puputti. Teemu Isoketo pelasi kakkoskopparina, Arttu Ruuska kolmosvahtina ja Olli Heikkala kolmospolttajana.

MAINOS

Vedon peli rullasi

Kotijoukkueelle sattui ulkopelissä oikeastaan vain kaksi virhettä, joista syntyivät Pattijoen juoksut. Avausjakson toisessa vuorossa tappoheitto painui kolmospuolelta Savonjokeen ja Pattijoki kavensi tilanteen 3–1:een. Saman jakson neljännen vuoroparin alussa kolmoskoppari Elmeri Anttila ei saanut palloa haltuunsa ja Timo Kalliolle merkittiin kunnari ja yksi tavallinen lyöty juoksu.

Veto tahkosi tilanteita ja juoksuja laajalla rintamalla. Ulkopelin tapaan myös sisällä joukkue esiintyi rennosti. Kotijoukkueella oli jälleen kerran vahva alku ottelussa, kun avausvuoron jälkeen tulostaululla komeilivat 3–0-lukemat. Jakson lopullinen ratkaisu nähtiin kolmannessa vuoroparissa Olli Heikkalan lyötyä pallon jokeen. Tilanteesta tuli kunnari ja kaksi tavallista, ja seuranneesta tilanteesta Heikkalalle vielä tuplajuoksu.

Raikas esitys

Toisella jaksolla Veto ei hyytynyt helteeseen vaan lisäsi kierroksia. Kahden vuoron jälkeen Veto johti 5–0. Vetolaisista myös Matias Rinta-aho pääsi tuulettamaan kunnaria. Kotijoukkueen lukkari Janne Heimonen näytti taktista osaamistaan kolmannessa vuorossa irrottamalla ajolähtötilanteessa Tuukka Sarkkisen kolmospesältä.

Teemu Isoketo toi ottelussa kolme juoksua, Sami Haapakoski viisi ja Olli Heikkala kolme. Janne Mäkelä löi kaikkiaan kuusi juoksua, Perttu Ruuska neljä. Ykköspalkittu Olli Heikkala löi 1+2, Matias Rinta-aho 1+3.

Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki näki joukkueensa esityksen tasapainoisena ja jatkumona edellisotteluista. Peli-ilme on kohdallaan ja esitys laadukas.
– Ulkona oltiin äärettömän hyviä tänään. Heikkalan Ollilta uudella pelipaikalla loistava peli. Ykköskärki ykkösestä neloseen ja jokerit olivat tänään erittäin laadukkaita, huomioi Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

Olli Heikkala totesi ottelun jälkeen päivän olleen hyvän ja lyönnin käyneen keskimailaan.
– Joukkueella oli raikas esitys. Olemme pelanneet monta ottelua nousujohteisesti.

Heikkalan mukaan tiukka ottelutahti ei paina, sillä talvi on treenattu sitä varten, että jaksaa pelata.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliVeannettaren runoristeilyn maaginen kolmisointu: Melleri, Ahola ja Purola
Seuraava artikkeliNautitaan kasviksista kaikilla aisteilla