Urheilun monilahjakkuus Roosa Latva-Laturi seuraa haikein mielin tulosluetteloita

Mainos[adrotate banner="3"]

Keihäänheiton Suomen Mestari ja korkeushypyn hopeamitalisti, lentopalloilija Roosa Latva-Laturi seuraa haikeana kesän yleisurheilukisojen tulosluetteloita.

Liikkumista rakastava, monilahjakas Roosa on toistaiseksi poissa kisakentiltä sitkeän olkapäävamman takia. – Jospa se tammikuussa olisi kunnossa, niin pääsisin harjoittelemaan ja ensi kesänä jälleen kisoihin, Roosa laskee.

MAINOS

Nyt 16 -vuotias Roosa asuu Lehtimäen Rannankylällä ja on pelannut lentopalloa Alajärven Ankkureissa 7-8 -vuotiaasta alkaen, eli puolet elämästään. Yleisurheilu hänellä tuli mukaan lentopallon kautta, sillä Ankkureissa tytöllä oli joukkuetovereita, jotka olivat mukana yleisurheilussa. Niinpä Roosakin lähti kokeilemaan.

Kokeilu alkoi nopeasti poikia tulosta, sillä Roosalla on plakkarissaan keihäänheitosta SM -kultaa kesältä 2016 ja korkeushypyn SM -hopeaa viime kesältä. Keihäänheitossa häntä on valmentanut Tapio Mannio ja korkeudessa ollaan menty äidin ohjein.

Jos mieluisista lajeista pitäisi valita vain yksi, niin se olisi keihäänheitto, mutta olkapäävamman takia Roosa ei päässyt heittämään myöskään kesällä 2017.

Repeämä olkapäässä on vaivannut nyt parin vuoden ajan ja sen pitäisi tulla voimaharjoittelun avulla kuntoon. Voimaa Roosa pumppaakin salilla kahdesti viikossa, mutta edelleen olkapää muistuttelee itsestään heti, jos sillä tehdään nopeita liikkeitä.

– Tämä on ollut tosi turhauttavaa, Roosa myöntää mutta luottaa siihen, että sitkeällä työllä paikat tulevat vielä kuntoon.

Lentopalloa Roosa on pystynyt pelaamaan, mutta paikka on vaihtunut toppariksi. Myös seura on juuri vaihtunut Soinin Tiikerit A:n, sillä Alajärvellä joukkueesta loppuivat pelaajat. Soinissa taas on nyt kasassa hyvä tiimi, jossa pelaajia on paitsi Soinista, myös Jyväskylästä ja Alajärveltä. Lehtimäeltä mukana on kolme tyttöä. Yleisurheilussa Roosa tulee edelleenkin edustamaan Ankkureita.

Kesällä Roosa pelaa myös beachia Rannankylän kentällä miesten kanssa. Eniten aikaa on tosin kulunut mieluisissa töissä, sillä Roosa on toiminut kylätalon talkkarina. Nurmikonleikkuuta, pihojen hoitoa ja muuta mukavaa ulkotyötä onkin satama-alueen vilkkaassa kesässä riittänyt.

Roosa kehuu kesätyön olleen tosi mukava, sillä väkeä on ollut paljon alueella liikkeellä ja uimaranta täynnä lähes jatkuvasti. Seuraavana kesänä kuitenkin toivottavasti on työn lisäksi myös jo kisakenttien vuoro!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliLavettarilla yhden pisteen reissu Lappeenrantaan
Seuraava artikkeliMetsäpalovaroitus on nyt syytä ottaa tosissaan