-0.1 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Veto varmisti välieräpaikan

Vimpelin Veto on selvittänyt tiensä miesten Superpesiksen välieriin kymmenettä kertaa peräkkäin. Pattijoen Urheilijat kukistui kolmannessa puolivälierässä 2–0 (20–4, 9–5) ja ottelusarja kirjattiin Vedolle puhtaasti otteluvoitoin 3–0.

Ottelun avausjaksolla Veto tarjoili tyrmäystippoja 26 kolmostilanteellaan ja toimivalla ulkopelillään. Juoksujuhlan tahti tasoittui toisella jaksolla, jossa PattU käänsi 6–0-tilanteen loppulukemiksi 9–5. Jännitettävää riitti aina neljännen tasoittavalle, jossa PattU kaivoi kaksi juoksua Vedon kolmoskoppari Henri Puputin tontilta. Juoksuja seurasi lukkari Janne Heimosen kärpänen, PattU-kärki Jere Achrenin ollessa irti kakkoselta. Severi Lassila hoiteli toisen palon ykköselle ja heti perään kakkoskoppari Elmeri Anttila esti kopillaan Pattijoen seuraavat juoksuntekoaikeet. Kun Harri Kolehmainen paloi ykköselle, pääsi 1 508 hengen yleisö hurraamaan suosikkiensa välieräpaikalle.

MAINOS

Vahva Veto

Avausjaksolla Pattijoki meni 0–1-johtoon, mutta Veto kaasutteli tasoittavallaan karkumatkalle. Janne Mäkelä purki ajoa ja moukaroi pallon jokeen kakkosnurkasta: tuloksena kunnari ja kolme tavallista ja ”Mäksälle” tuplajuoksu Henri Puputin lyömänä. Juoksujuhla jatkui toisessa vuoroparissa hieman vaisumpana, Vedon tehdessä kaksi juoksua ja tilanteeksi 8–1. Pattijoki kuroi eroa umpeen Timo Kallion lyötyä 1+1.

Kolmannen tasoittavan aluksi Teemu Isoketo meni jälleen kärjeksi. Numerolla kaksi lyönyt Mikko Kanala löi vastustamattomasti ja ”Minin” kotiin sekä kiersi itse kunnarin. Myöhemmin Arttu Ruuska löi ajolähdössä kakkospuolelta takaa läpi ja tilanteeksi 17–4.

Toisesta jaksosta ei muodostunut avausjakson kaltaista juoksuilottelua. Veto sai kuitenkin 12 kolmostilannetta ja niistä yhdeksän juoksua. Vedon peli-ilmeestä huokui rentous, peräkkäiset onnistumiset ja niistä iloitseminen sekä voitontahto. Joukkueen kaaripeli oli myös saatu kuntoon tiistain jäljiltä. Ulkopelissä ei nähty montakaan epäonnistumista.

Vedon sisäpelin hahmoja olivat kunnarin ja seitsemän tavallista paukuttanut ykköspalkittu Janne Mäkelä, jolle merkittiin myös kolme tuotua juoksua. Kakkospystin saanut ja ulkona puurtanut Mikko Kanala oli myös hurjana: kaksi kunnaria, kaksi tavallista ja seitsemän tuotua sekä kärkilyönnit 14/18. Kärkietenijä Teemu Isokedolla oli sataprosenttinen iltapuhde mailan varressa: kärkilyönnit 9/9, kentällemenot 8/8 ja kuusi tuotua. Perttu Ruuska löi puolestaan viisi juoksua ja toi kaksi. Isoveli Arttu löi 1+3 ja toi kolme.

Pattijoen ykköspalkittu Timo Kallio (1+1/2) totesi ottelun jälkeen, ettei joukkueella ollut mitään jakoja, kun Vedolla on kohtuukova nippu pelaajia.
– Ihan sama, mitä yritettiin. Meidän taso ei riitä mitenkään. Tsemppiä kuitenkin Vimpelille jatkoon.

Vedon parhaana palkittu Janne Mäkelä huomioi, että tänään oli hyvä lyöntipäivä.
– Mutta kun katsoin, niin oli muillakin. Koko joukkueelta oli hyvää lyömistä. Ei kai tässä voi olla muuta kuin hyvillä mielin, kun sai sarjan puhtaasti nykäistyä nippuun. Pari päivää huilia ja sitten kovaa treeniä.

Kotijoukkueen pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäen mukaan ottelusarjan katkaissut kolmas kohtaaminen oli kuin puolivälieräsarja pienoiskoossa.
– Pattijoki valmistautuu aina peleihin, he elävät ottelusarjan keskellä ja pyrkivät reagoimaan. Huippuyksilöt, kuten Timo Kallio ja Topi Kosonen pystyvät pelaamaan hyvää peruspeliä ja kotikentällä pomputtamaan. Heillä on myös hyviä etenijöitä ja tulee hankalia lyöntiratkaisuja.

Vedon teema kolmanteen puolivälieräkohtaamiseen oli kärsivällisyys.
– Isoketo–Kanala-kaksikko pelasi loistavan sarjan. Tuomo Lönnmarkin tulo numerolle kolme oli erittäin iso tekijä tähän ottelusarjaan. Kotiuttajat pystyivät lyömään suunnitellusti ja reagoimaan sarjan aikana. Tänään panostimme kaaripelaamiseen ja muutimme sisäpeliasioita ja olimme hyviä siinä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät