0.7 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Kiinteistöveroa maksettavana tänä vuonna yhteensä 1,8 miljardia euroa – eräpäivä 3.9.

Kiinteistöveroa on maksettavana tänä vuonna yli 2 miljoonalla henkilöllä (+0,3 %) yhteensä noin 1,8 miljardia euroa, mikä on 39 miljoonaa euroa (+2,2 %) enemmän kuin viime vuonna.

Kiinteistöveron maksajista suurin osa (93 %) on henkilöasiakkaita, mutta valtaosan (70 %) kiinteistöveron kokonaismäärästä maksavat silti yritykset ja yhteisöt. Henkilöasiakkailla keskimääräinen kiinteistöveron määrä on 286 euroa sekä yrityksillä ja yhteisöillä yli 8000 euroa.

MAINOS

Tiedot maksamista varten ovat keväällä lähetetyillä tilisiirroilla

Kiinteistöveron ensimmäisen erän eräpäivä on maanantaina 3.9. Tiedot maksamista varten löytyvät keväällä lähetetyn kiinteistöverotuspäätöksen mukana tulleista tilisiirroista. Jos tilisiirrot ovat hävinneet, maksutietojaan voi kysellä Verohallinnon puhelinpalvelusta.

Jos kiinteistöveron määrä on 170 euroa tai enemmän, maksu on jaettu kahteen erään. Toisen erän eräpäivä on 15.10. Noin 63 prosenttia asiakkaista on saanut maksun kahdessa erässä.

Kiinteistöveroa ei määrätä lainkaan, jos vero on alle 17 euroa. Näitä kiinteistön omistajia on noin 2 prosenttia kiinteistöverovelvollisista.

Myöhässä maksamisesta viime vuonna yli 3 miljoonan lisäkulut asiakkaille

Viime vuonna noin puoli miljoonaa henkilöä eli peräti neljäsosa asiakkaista unohti maksaa kiinteistöveronsa ajallaan.

Myöhässä maksamisesta koitui lähes 3 miljoonaa euroa ylimääräisiä kuluja asiakkaille. Vain maksamalla eräpäivään mennessä voi välttää viivästysseuraamukset. Kiinteistöverosta lähetetään yksi maksumuistutus, jonka jälkeen maksamaton vero siirtyy ulosottoon.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät