Vaatepankki kaipaa tilaa Alajärveltä

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelissä vuonna 2016 perustetun, kristillisiin arvoihin nojaavan Moms for Kids ry:n vakiintuneisiin toimintamuotoihin kuuluu Vaatepankki. Se on ilmainen ja tarkoitettu lapsille ja nuorille. Vaatepankki toimii Järvi-Pohjanmaalla ja myös yli kuntarajojen, esimerkiksi Perhon ja Vetelin suuntaan. Hyväkuntoisia vaatteita ja tavaroita välittävällä Vaatepankilla on varastotila Vimpelissä. Yhdistys etsii nyt Alajärveltä toimintaan sopivaa, vastikkeetonta varastotilaa, jotta yhdistys voisi palvella alajärveläisiä Vaatepankin käyttäjiä kätevämmin ja tehokkaammin.

Moms for Kids pyrkii toiminnallaan vähentämään lasten ja nuorten syrjäytymistä. Työtä tehdään ihmisten arjessa. Vaatepankki-aktiiveja yhdistyksellä on kymmenkunta. Vaatepankin kautta jaettavat vaatteet, urheiluvälineet ja muut tavarat koordinoidaan käyttäjille yhteistyössä Järvi-Pohjanmaan sosiaali- ja perhepalveluiden, seurakuntien diakoniatyön ja yhdistykseen suoraan tulevien yksityisten yhteydenottojen kautta. Vimpelin kunta on antanut varastotilan yhdistyksen käyttöön vastikkeetta, osana lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa, syrjäytymistä ennaltaehkäisevää työtä.
– Olemme ottaneet yhteyttä Järvi-Pohjanmaan sosiaali- ja perhepalveluihin ja Alajärven tekniseen toimeen sekä Alajärven seurakuntaan. Tahtotila varastotilan antamiseksi oli, mutta sopivaa tilaa ei ollut meille tarjota, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Elina Rantalahti.

MAINOS

Vaatteita ja harrastusvälineitä

Vaatepankkiin otetaan vastaan hyvälaatuisia ja hyväkuntoisia, lapsille ja nuorille sopivia vaatteita sekä urheiluvälineitä. Vaatteiden lisäksi lahjoituksina on saatu muiden muassa suksia, luistimia, polkupyöriä, palloja, kypäriä, lautapelejä ja kirjoja. Yhdistyksen väki lajittelee vaatteet kokojen mukaan, jotta vaatteiden valitseminen olisi sujuvaa.

Vaatepankki toimii lahjoitusten voimin. Vaatepankista saa hakea ilmaiseksi vaatteita ja esimerkiksi urheiluvälineitä matalan kynnyksen periaatteelta.

Yhdistyksen sihteeri Anu Pihlaja kertoo, että Alajärvellä Vaatepankin toimintaa tulee pyörittämään useampi taho, muiden muassa seurakunnan diakoniatyö. Yhdistyksellä on Alajärvellä omia toimijoita, jotka noutavat lahjoitukset Vuokrakirppis Adeliinasta. Vaatepankille on Alajärvellä selkeä tilaus. Vimpelissä Vaatepankin varastotilan avaimet on yhdistyksen omilla toimijoilla ja Järvi-Pohjanmaan sosiaali- ja perhetyön työntekijöillä.

Kymmeniä kohteita

Elina Rantalahden mukaan Vaatepankilla on ollut tähän mennessä kymmeniä lahjoituskohteita. Vaatepankissa kaikki on ilmaista, eikä lahjoitusten hakijoiden taustoja tai henkilöllisyyttä kysytä. Vaatepankki on matalan kynnyksen paikka, jossa laitetaan hyvä kiertämään eli lahjoituksina saadut vaatteet ja tavarat löytävät uusia käyttäjiä.
– Jos on tarvetta Vaatepankin käyttöön, meihin voi ottaa yhteyttä Facebookin kautta yksityisviestillä tai olemalla yhteydessä Järvi-Pohjanmaan sosiaali- ja perhepalveluihin, kannustaa Elina Rantalahti.

Moms for Kids on saanut yhteistyökumppaneikseen Vuokrakirppis Onnen Vimpelissä ja Vuokrakirppis Adeliinan Alajärvellä, jotka toimivat Vaatepankin keräyspisteinä ja jonne lahjoituksia voi jättää.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliViktor Klimenko Soiniin
Seuraava artikkeliVimpelin Mieslaulajien uusi harjoituskausi alkaa huomenna