0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Veto tarrasi pronssiin loistopelillä

Vimpelin Veto otti ensimmäisen kiinnityksen pronssimitaliin miesten Superpesiksessä. Ensimmäisessä kohtaamisessa Vedon monivuotinen finaalivastustaja, Sotkamon Jymy, oli hivenen niskan päällä avausjaksolla. Toisella jaksolla Vedon peli lähti rullaamaan, eikä Jymy pystynyt pysäyttämään Vedon lentoa. Ottelun loppulukemat ovat 2–1s (2–3, 11–2, 1–0) ja kolmostilanteet 24–12. Pronssimitaliin tarvitaan kaksi voittoa ja sarja on katkolla ensi lauantaina ensimmäisen kerran Vedolle.

Veto sai pelaavaan kokoonpanoonsa Sami Haapakosken, joka nähtiin jokeripaidassa. ”Sigen” paluuilta käsitti kärkilyönnit 5/8, kaksi lyötyä ja yhden tuodun.

MAINOS

Ulkovuorolla pelin aloittaneen kotijoukkueen lukkari Janne Heimonen näytti kaapin paikkaa sotkamolaisille pitämällä syötöt lautasella avausvuorossa. Vieraiden kaarikaan ei ollut terävimmillään. Herätys tuli kuitenkin puolin ja toisin siinä vaiheessa, kun numerolla seitsemän pelannut Antti Kiiskinen mätti pallon kakkospesän päältä jokeen kunnarin arvoisesti ja vei vieraat johtoon. Vedon kotiuttajat Matias Rinta-aho ja Janne Mäkelä vastasivat toisessa vuorossa: 2–1. Jymyllä riitti virtaa juoksuntekoon toisen tasoittavalla: Roope Korhosen maalyönti toi Jymyn tasoihin ja Lauri Rönkkö löi jakson voittojuoksun kolmosnurkasta.

Veto vauhtiin

Tauolla kotijoukkue sekoitti lyöntijärjestystään ja tulostaululla alkoi välkkyä tiuhaan tahtiin Vedon juoksusarakkeessa. Juoksutehtailun aloitti Janne Mäkelä. Veto sai kuudennen juoksun Toni Kohoselle harvinaisen vapaataivaljuoksun turvin ja kahdeksannen harhaheitolla, kun sieppari Antti Korhonen linkaisi pallon ohi kolmospesän. Seitsemännen juoksun löi kärkietenijä Teemu Isoketo ja kotiin kiiti Janne Heimonen. Veto teki kolmannessa vuorossa yhteensä seitsemän juoksua.

Vedon ulkopeli oli pitävää myös toisella jaksolla. Jymyn kärkeä saatiin hyvin kiinni. Jymyn neljännen vuoroparin kaksi juoksua olivat lähinnä kosmetiikkaa. Neljännen vuoron tasoittavalla Janne Heimosen takareisi kramppasi. Sami-Petteri Kivimäki heitti supervuoroon ottelussa siihen asti lyöjäjokerina pelanneen ja kolme juoksua lyöneen Perttu Ruuskan lukkariksi. Ruuska laittoi lukkaripeliin vielä yhden kierroksen lisää. Jymyn päätösvuoron palot kaikki tulivat kakkoselta. Supervuoron tasoittavalleen Veto lähti kotiyleisön vahvassa kannustuksessa. Ottelun lopullinen niitti tuli ajolähdöstä Perttu Ruuskan lyöntivuorolla: pallo sirvahti Jymyn ulkopelaajan räpylästä ja Teemu Isokedon nopeus oli jälleen valttia ja riitti ottelun voittojuoksun tuomiseen.

Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen tunnusti, ettei Jymyn sisäpeli pyörinyt käytännössä ollenkaan ja suorittaminen oli heikkoa. Vedon virkaveli Sami-Petteri Kivimäki tuumasi kentällä nähdyn kaksi pettynyttä joukkuetta. Vedolla oli tosin pidempi aika pureskella välierätappiota ja valmistautua pronssipeleihin. Ottelun alussa olisi pitänyt olla Vedon iskun paikka, mutta sellaista ei Kivimäen mukaan saatu. Arttu Ruuska oli pelinjohtajan näkökulmasta katsottuna Vedon paras pelaaja – ottamatta mitään pois ykköspalkinnon saaneelta Mikko Kanalalta. Ruuskan kärkilyönnit olivat 6/8 ja hän toi yhden juoksun. Hän oli elementissään kolmosvaihdoissa (5/6) ja urakoi ulkona.
– Hän toi meille itseluottamusta uhkuvia, voittavia suorituksia, Kivimäki kiteytti.

”Sämpy” uskoo, että molemmat joukkueet parantavat peliään ensi viikonloppuun, jolloin pronssimitalien kohtalo ratkeaa. Odotettavissa on laadukkaampaa peliä.

Kotijoukkueen ykköspalkittu Mikko Kanala toi ottelussa kolme juoksua. Hänen mukaansa Veto esitti toisella jaksolla sennäköistä peliä, millaista sen olisi pitänyt olla jo aikaisemmin.
– Hyvä mieli jäi tuosta supervuorosta, että nyt peli rupeaa näyttämään sellaiselta, miltä sen pitääkin.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät