0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Kaarisilta kokosi kansan juhlaan

Vimpelissä juhlittiin perjantai-iltana uutta, Savonjoen ylittävää siltaa vihkiäisillä ja koko perheelle tarkoitetulla käyttöönottojuhlalla. Kevyelle liikenteelle tarkoitettu silta yhdistää Tuohiperän ja Jukkalan alueet ja nopeuttaa esimerkiksi koululaisten kulkua Rantakylän suunnasta yhteiskoululle.

Uuden sillan nimi on Kaarisilta. Kunta järjesti sillasta nimikilpailun, johon osallistui 39 nimenehdottajaa. Tekninen johtaja Ville Karjalainen kertoo, että eri nimiehdotuksia saatiin kaikkiaan 61, joista seitsemässä oli ehdotettu Kaarisilta-nimeä.

MAINOS

Sillan vihkinyt Vimpelin seurakunnan kirkkoherra Ilkka Lehto totesi sillan rakentamisen olevan kansanterveystyötä ja liikuntaa edistävä hanke. Hän muistutti Savonjoen olevan Vimpelin vanhin kulkuväylä. Uusi silta yhdistää ja tuo ihmisiä lähemmäksi toisiaan.
– Yhteisöllisyyteen kuuluu myös osallisuus. Sillan rakentaminen ja valmistuminen ovat osoitus tästä: siltaa on toivottu ja se on rakennettu.

Kirkkoherra Ilkka Lehto vihki sillan.

Vt. kunnanjohtaja Seija Kinnunen leikkasi sinivalkoisen nauhan sillan käyttöönoton kunniaksi. Häntä avustivat Ville Karjalaisen lisäksi nuorisovaltuuston jäsenet Elina Arpala ja Aleksi Savola.

Vt. kunnanjohtaja Seija Kinnunen leikkasi nauhan. Häntä avustivat nuorisovaltuuston jäsenet Elina Arpala ja Aleksi Savola sekä tekninen johtaja Ville Karjalainen (toinen vas.).

Odotettu ja toivottu

Tekninen johtaja Ville Karjalainen muistutti omassa tervehdyksessään, että takana on pitkä prosessi. Siltaa on suunniteltu jo 40 vuotta. Ely-keskus otti vuonna 2000 kantaa Savonjoen kunnostamiseen.
– Ensimmäiset suunnitelmat sillasta julkaistiin vuonna 2015.

Sillan toimitti Seinäjoen Kiintorakenne Oy. Puupintaisen Kaarisillan ja siihen liittyvien kevyen liikenteen väylien, asvaltoinnin ja valaistuksen kokonaiskustannusarvio on 478 200 euroa. Silta on osa Vimpelinjoen eli Savonjoen tulvansuojelu- ja kunnostushanketta.

Rantakylällä pitkään asunut Seppo Leppäaho muistelee, että sillan rakentaminen oli tapetilla 70-luvulla, jolloin Lypsinmaassa toiminut Tiklaksen paita- ja takkitehdas työllisti paljon työmatkansa polkupyörällä kulkeneita naisia.
– Rantakylän kylätoimikunta esitti sillan rakentamista. Esitimme myös, että Rantakyläntien varteen olisi pyörätielle tarvetta ja joka olisi ollut hyvä asia koululaisten kannalta.

Eliisa ja Seppo Leppäaho osallistuivat Kaarisillan vihkiäisiin ja käyttöönottojuhlaan monen muun vimpeliläisen tapaan.

Moni käveli Kaarisillan käyttöönottojuhlaan uutta siltaa pitkin Tuohiperän puolelta. Siltaa ihasteltiin ja kehuttiin tarpeelliseksi. Paikalle oli saapunut kaikenikäisiä kuntalaisia. Perheen pienimpiä ihastutti pomppulinna. Makkaraa ja vaahtokarkkeja paistettiin ja kahvikin teki kauppaansa. Ja kuten Vimpelissä on tapana, musiikilla oli oma sijansa myös perjantain tilaisuudessa. Soile Kautiainen-Hietala lauloi Kaarisillasta Pieni polku -laulun sävelin: Kaarisilta yli joen vie…

Soile Kautiainen-Hietala lauloi perjantain lämminhenkisessä juhlassa.

Juhlaan osallistuivat myös muiden muassa keskustan kunnanvaltuutetut Harri Hänninen ja Yrjö Koivukoski. Heidän mukaansa siltahanke hyväksyttiin valtuustossa yksimielisesti.
– Silta on ollut 40 vuotta vimpeliläisten haaveissa. Rantakylällä asuvien yhteiskoululaisten koulumatka lyheni 1,6 kilometriä, kertoo Koivukoski.

Harri Hänninen muistutti puolestaan, että siltaprojekti on lykkääntynyt parin leudon talven takia, jolloin jokea ei päästy ruoppaamaan.
– Opintien loppupää päällystetään tänä vuonna ja Rantakylän puolelta ensi vuonna. Sillan avulla saatiin myös hyvä kävely- ja pyöräilylenkki.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät