0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Sirkka-Liisa Koiviston toinen runo-valokuvateos julkaistiin

Alajärven kirjaston lukusalissa vietettiin tärkeää päivää, kun alajärveläisen Sirkka-Liisa Koiviston toinen runo-valokuvateoksen julkistettiin.

Omakustanteena painettu Kuvatuin sanoin-Punatulkkuja omenapuussa -kirja sai nähdä päivänvalon ja on nyt virallisesti lukioiden ostettavissa.

MAINOS

Kirjaston lukusaliin kokoontui runsaslukuinen joukko ystäviä, tuttavia ja muita sana- ja valokuvataiteen ystäviä. Tilaisuuden avasi kirjaston puolesta Tarja Kyrönlahti. Illan aikana yleisö sai kuulla tunnelmallisia maistiaisia Koiviston runoista Hannele Koivusen lausumana.

Tarja Kyrönlahti onnittelee uuden runo-valokuvateoksen julkaisutta Sirkka-Liisa Koivistoa. Kuva: Katariina Pynttäri.

Koivunen kertoi runojen koskettavan häntä monella tavalla. Erilaiset teemat kuten luonto, parisuhde ja perhe-elämä ovat samaistuttavia aiheita, jotka tulevat lähelle ihmisten arkea.

Tilaisuudessa saatiin myös kuulla Sanna Joensuu-Salon erääseen Sirkka-Liisan kirjoittamaan tekstiin säveltämä kappale. Joensuu-Salo kertoi, kuinka kappale oli lopulta syntynyt muutamamassa minuutissa säveliksi tekstin ympärille. Sanna toivoi pystyvänsä välittämään kokemaansa herkkää tunnelmaa luontoaiheisesta runosta.

Tapahtuman aikana Koivisto avasi hieman kirjaprojektinsa taustoja. Hän kertoi, kuinka kirjoittaminen on ollut jo lapsuudesta saakka luonteva tapa käsitellä tunteita.

Pitkän aikaa runoja syntyi vain itseä varten, mutta jossain vaiheessa Koivisto alkoi säästää niitä yöpöydän laatikkoon. Samoihin aikoihin Koivisto innostui valokuvaamisesta, ja runot ja kuvat tuntuivat yhtäkkiä sulautuvan yhteen ja muodostavan puhuttelevia kokonaisuuksia.

Ystävien rohkaisun myötä Sirkka-Liisa uskaltautui pitkän harkinnan jälkeen julkaisemaan muutamia runojaan Facebookissa. Runojen suosio yllätti positiivisesti, mikä johti erilaisten vaiheiden kautta kokoamaan runoja kirjaksi kansien väliin. Ensimmäinen, viime syksynä ilmestynyt runo-valokuvateos Kuvatuin sanoin-Polkujen varsilta myytiin kaksi kertaa loppuun.

Sirkka-Liisa Koiviston runot ovat elämänmakuisia ja aitoja. Runot käsittelevät niin luontoa, arkea ja perhe-elämää, kuin myös elämän haurautta, ikävää ja kaipaustakin. Kirjojen sivuilta löytää niin henkilökohtaisia ja koskettaviakin runoja, mutta myös iloisia kuvauksia arjen sattumuksista.

Viime syksynä ilmestynyt esikoisteos on hankittu muun muassa useampaan seurakuntaan Suomessa, ja sen tekstit ovat olleet pidettyjä hengellisissä tilaisuuksissa.

Koiviston tuoretta kirjaa voit tilata Facebookista Kuvatuin sanoin sivuston kautta. Voit olla yhteydessä myös sähköpostitse koivisto.perhe6(at)luukku.com. Kirjan hinta on 23 euroa. Kirja on hyvä lahja esimerkiksi isänpäiväksi tai joulupukin pussiin.

Myös monet miehet ovat löytäneet runotaiteen pariin tämän elämänmakuisen teoksen ja sen puhuttelevien kuvien myötä. Molemmat kirjat ovat myös lainattavissa Alajärven kirjastossa.

Katariina Pynttäri

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät