-2.9 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Hopeahovin kerhotila uudistui aktiiviseen käyttöön!

Lehtimäen Vanhustenkotiyhdistys ry:n omistamissa Hopeahovin rivitaloissa on kaikkiaan 29 huoneistoa, joiden asukkailla on käytössään yhteinen kerhotila.

Kerhotilalla on ollut aina kovasti käyttöä, mutta aikojen saatossa 70 -luvulla rakennetun talon kerhotila on rapistunut ja tunnelma muuttunut synkäksi.

MAINOS

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Helinä Mesiäislehto-Soukka kertoo, että koko kiinteistömassaa on alettu kunnostaa laina- ja omin varoin sekä talkoovoimin. Viime syksynä aloitettiin kerhotilan kunnostaminen ensin ulkoapäin ja lokakuun alussa työt alkoivat kerhotilassa sisällä.

Neljän kuukauden ajan kerhotilaa on kunnostettu yhden työllistetyn ja lukuisten talkoolaisten voimin. Talkoissa lähes päivittäin ovat häärineet Mauri Soukka ja Seppo Törmä ja sisustus on toteutettu Helinä Mesiäislehto-Soukan ja Pirjo Törmän ideoiden pohjalta.

Käsiään likaamatta eivät naisetkaan ole talkoista päässeet ja mukana on ollut iso joukko muitakin apuaan antaneita. Keittiön toteutti Raimo Ala-Mattinen.

Remontissa mitään vanhaa ja toimivaa ei hylätty, vaan se mikä oli mahdollista, kunnostettiin uuteen käyttöön, mutta se mitä ei ole voinut korjata, on vaihdettu.

Nyt kerhotilan vessa, keittiö ja kaikki pinnat ja valaistus on uusittu ja nyt synkkyys on tiessään valon tieltä!

Viime torstaina Vanhustenkotiyhdistyksen talkooväki ja talon asukkaita kokoontuikin vastauudistettuun kerhotilaan juomaan tilan avajaiskahvit kakkuineen.

Iloinen puheensorina kertoi, että yhteistä kokoontumistilaa oli jo ehditty kaivata ja nyt tila onkin asukkaiden käytössä kerhoihin, kokoontumisiin tai vaikka pieniin perhejuhliin.

Tilat ovat sopivat 6-10 henkilön kokoontumisiin, käytössä on keittiö ja kerhohuoneen pöytä on suuri, jotta siinä on mahdollista tehdä vaikka isompiakin puhdetöitä.

Hopeahovi on rakennettu vuosina 77-79 ensisijaisesti ikäihmisten asunnoiksi.

Nykyisin taloihin on otettu muitakin asukkaita ja vapaana on tälläkin hetkellä muutamia huoneistoja. Huoneistojen vuokrauksessa yhteyshenkilönä yhdistyksen puolella toimii Pirjo Törmä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät