-11.3 C
Alajärvi
maanantai 06.2.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Talvilomaviikolla Soinissa askarreltiin, temppuiltiin ja laskettiin mäkeä

Soinin talvilomaviikkoon mahtui monenlaista tarjontaa pitkin viikkoa. Alkuun oli tarjolla Kukonkylän laskettelutapahtuma. Liikkumassa kävikin noin 150 ihmistä Sikomäessä ja Tillikkarannassa.

Sisarukset Moona, Mila ja Meea Pokela askartelivat isovanhemman Marju Pokelan seuratessa taustalla.

Källin Antti oli lanannut mäen hyvään laskettelukuntoon ja Collinin Janne kuskaili lapsia ja lapsenmielisiä moottorikelkalla. Paikalla oli useita kaverikoiria rapsuteltavina päivän mittaan.

Nuopparilla ja kierrätyspuodissa kierrätysidea tuotiin esille monellakin tapaa.

Hävikkiruokaa hyödynnettiin kokkailuhetkissä ja käden taidoissa hyödynnettiin kierrätettäviä tarvikkeita.

Köysissä temppuilu oli hauskaa liikuntasalissa.

Kirjaston lehdet ja poistettavat kirjat saivat uuden muodon sisustustauluna. Vaihtotorille sai tuoda vaatteita ja viedä mukanaan tarpeellisia vaatteita. Vaihtotori on käytössä jatkossakin, kertoo 4H:n toiminnanjohtaja Saija Källi.

Uusi Pakopeli on käytössä maalis-huhtikuun ajan nuopparilla. Pakopeli on rakennettu yhteistyössä Kuudestaan ry:n Eco North -hankkeen kanssa. Källin mukaan Pakopelin aiheena on ”Pelasta talvi.”

Liikuntasihteeri Janne Kujala tarkastaa, että mehua riittää liikkujille.

Muutenkin ilmastoajattelu ja hiilijalanjäljen pienentäminen ovat mukana 4H:n toiminnassa jatkuvasti.

Keskiviikkona yhtenäiskoulun salissa ja ruokasalissa oli säpinää, kun pieni väki temppuili salissa ja askarteli ruokasalin puolella.

4H, MLL Soini ja kunnan liikuntatoimi yhteistyössä järjestivät iltapäivätoimintaa reilulle sadalle ihmiselle. Mukana oli mukavasti eri-ikäistä väkeä.

Rami Puro

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät