28.3 C
Alajärvi
perjantai 19.8.2022

Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu lopetetaan Etelä-Pohjanmaalla

Sote- ja maakuntauudistuksen käsittely on päätetty lopettaa Etelä-Pohjanmaalla tänään 8.3.

Etelä-Pohjanmaalla maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelua on tehty noin 20 hengen voimin. Valmistelujohtaja Asko Peltolan mukaan edessä on maakunnallisen uudistusorganisaation alasajo, joka täytyy toteuttaa hallitusti ja suunnitelmallisesti.

Tällä hetkellä maakunnallisessa valmisteluorganisaatiossa odotetaan ministeriön ohjeita alasajosta.

− Valmistelijat palaavat kotiorganisaatioihinsa porrastetusti riippuen siitä, miten kauan aikaa kunkin tehtäväalalla tehdyn valmistelutyön dokumentointi ja jakaminen muutosorganisaatioihin vaatii, Peltola sanoo.

Peltolan mukaan Etelä-Pohjanmaalla löytynee halukkuutta varmistaa sote-kokonaisuuden eteneminen. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa Etelä-Pohjanmaan vapaaehtoisen sote-kuntayhteistyö -mallin valmistelun jatkamista.

− Uskon, että sote-uudistus tulee tavalla tai toisella olemaan uudenkin hallituksen agendalla, mutta uudistusvalmistelun maakunnallisesta organisoitumisesta on vielä liian aikaista esittää arvioita.

sinua saattaisi kiinnostaa

- Ilmoitus -
- Ilmoitus -

Viimeisimmät julkaisut