Superit päihitti Konkarit

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Vedon Superpesis-joukkueen Superit ja Veto-legendoista muodostunut Konkarit kisasivat kuuden lajin leikkimielisessä Vetonaattorit-kisassa Vimpelin liikuntahallilla. Parikilpailuna käytyihin lajeihin kuuluivat muiden maussa taitorata, maalipallo, sulkapallo, squash ja näppisanko. Nuoruus jyräsi niukasti kokemuksen, sillä Superit vei voiton pistein 17–14. Kisa eteni parikilpailuna. Esimerkiksi taitoradalla ja sulkapallorastilla nähtiin viisi paria.

Konkarit-joukkuetta tähdittivät muiden muassa Timo Heimonen, Vesa ja Jukka Liikala, Aimo Melleri, Jarmo Mäkinen, Mikko Rantalahti ja Sami-Petteri Kivimäki. Vedon Superpesis-rinki oli paikalla kokonaisuudessaan.

MAINOS

Ennen varsinaisen kisan alkua Superien Mikko Kanala ja Vimpelin tuore kunnanjohtaja Sami Gustafsson kävivät haastekisan taitoradalla, jossa pääsi näyttämään voiman lisäksi taitojaan esimerkiksi naruhyppelyssä. Gustafsson kompuroi kolmisen metriä ennen maaliviivaa ja Kanala kipaisi voittoon. Maaliskuun ensimmäisenä päivänä Vimpelin kunnanjohtajan virassa aloittanut Gustafsson ei kuitenkaan tappiosta hätkähtänyt vaan tähyää jo tulevaan.
– Tähän kisaan lähdettiin vähän takki auki, mutta revanssiin ei lähdetä. Treenaaminen aloitetaan, kun Lakiksen kuntoportaat ovat valmiina. Siellä haastetaan Kanala uudestaan. Ja kuittaan Kanalan – se on sanomattakin selvää, Gustafsson naurahti.

Gustafsson kertoo miettineensä haastekisaan lähtemistä mikrosekunnin verran. Hän sai tapahtumassa lahjaksi Vedon 85-vuotisjuhlapaidan.

Tuore kunnanjohtaja Sami Gustafsson (vas.) sai Vedon juhlavuoden paidan puheenjohtaja Jari Lakaniemeltä.

Väki viihtyi

Liikuntahallin lehtereille oli saapunut mukavasti ihmisiä edistämään hyvää asiaa. Vimpelin Yrittäjien organisoiman tapahtuman tuotto ohjataan Vedon pesisjunioreiden toimintaan: leirimaksuihin, pelipalloihin ja esimerkiksi junioripelien tuomarimaksuihin. Hauskan ja leikkimielisen kisan seuraajat saivat helliä itseään kisamakkaralla tai täytekakulla. Tapahtuma eteni Jari Porttilan ja Teuvo Mäkelän juontamana.

Jari Porttila (oik) sai haastateltavakseen muiden muassa Supereiden rivissä kilpailleen pelinjohtaja Markku Hylkilän, joka kertoi joukkueen kuulumisista.

Vetonaattorit-kisassa olivat silmäkulman pilkkeen ja pesäpallotaitojen lisäksi valttia myös esimerkiksi nopeus ja ketteryys. Superpesis-joukkuetta neljä edelliskautta käskyttänyt Sami-Petteri Kivimäki kävi squash-hallissa pitkän ja tiukan taiston täksi kaudeksi viuhkaan tarttuneen Markku Hylkilän kanssa.

Squash-rastin kanssa samaan aikaan liikuntahallin puolella käydyssä maalipallo-kisassa tehtävänä oli osua pressussa oleviin täpliin lyömällä varsilyöntejä ja pystynäpyjä. Lyöntipelissä tuomarikaksikko Seppo Ahvenkoski–Eeli Kivinen huomioivat siirtoajan umpeutumisen. Superien Janne Mäkelä loikkasi Konkareihin, mutta voittoon saakka Superpesis-miehistön kapteeni ei saanut uutta joukkuettaan johdatettua.

Näppisanko-pelissä taitojaan pääsi näyttämään esimerkiksi omalla pelaajaurallaan vaihtolyönneistään tutuksi tullut Jarmo Mäkinen, joka toimii tällä kaudella Vedon miesten Superpesis-joukkueen huoltajana.

Jarmo Mäkinen tunnettiin omalla pelaajaurallaan vaihtolyöjänä. Konkareiden riveissä hän kisasi muiden muassa näppisanko-kisassa.

Vimpelin Yrittäjien pesäpalloyhteistyöstä vastaava hallituksen jäsen ja Vetonaattorit-kisan ideoija Mikko Liikala tuumasi taiston tauottua, että hänelle jäi tapahtumasta positiivinen kuva.
– Väkeä tuli liikuntahallin lehtereille kohtuuhyvin. Tapahtuma oli järjestetty melko nopealla aikataululla. Tapahtumasta voidaan muodostaa perinne, jos yleisö niin haluaa.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliPitkiä pellavia – laskiaisriehassa Karhumaja virallisesti käyttöön
Seuraava artikkeliXXIX Seurat Alaviitalan tapaan Nelimarkka-museossa