11.6 C
Alajärvi
maanantai 29.5.2023
spot_img

Töysän Säästöpankkisäätiö antaa pienille koululaisille oppia rahankäyttöön

Alajärven Oma Säästöpankin taustalla vaikuttava Töysän Säästöpankkisäätiö tunnetaan hyväntekijänä, joka antaa rahoitusta monenlaisiin hyviin hankkeisiin hakemusten perusteella.

Töysän Säästöpankkisäätiö lahjoitti Alajärven, Soinin, Vimpelin ja Lappajärven ala-asteille Koululaisen rahakirjat.

Nyt Töysän Säästöpankkisäätiö on lahjoittanut Alajärven, Soinin, Vimpelin ja Lappajärven ala-asteille Koululaisen rahakirjat.

Kyseessä on varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmen yhdessä tunneguru Camilla Tuomisen kanssa kirjoittama teos, joka on kohdistettu lapsille ja nuorille.

Töysän Säästöpankkisäätiö haluaa lahjoituksella edesauttaa taloudellista kasvatusta Alajärven Oma Säästöpankin toiminta-alueella. Jo lähes kymmenen vuoden ajan taloudellista kasvatusta on suunnattu Oma Onni -oppimisympäristön kautta alueen yhdeksäsluokkalaisille.

Palvelupäällikkö Helena Marjomäki kertoo, että taloudellisen kasvatuksen lisäksi alueeltamme säätiöön kuuluvat jäsenet ovat yhdessä Oma Säästöpankin Alajärven konttorin väen kanssa miettineet erilaisia juttuja ja tapahtumia eri ikäryhmille.

– Syksyllä tältä pohjalta luovutettiin Alajärven Ladulle riksapyörä avuksi liikuntarajoitteisten ulkoiluttamiseen. Ystävänpäivänä järjestettiin päivätanssit Alajärven Nuorisoseuralla, nuorille on on ollut Pizzaperjantai ja 20.3. koko perheen lasketteluilta Vimpelin Lakiksella, Marjomäki luettelee.

– Näiden tapahtumien lisäksi Töysän Säästöpankkisäätiö myöntää avustuksia erilaisille yhdistyksille sekä järjestöille. Viimeisen vuoden aikana alueellemme on myönnetty avustuksia mm. Järviseudun Parkinson-kerholle, vimpeliläiselle Moms for Kids ry:lle, Järviseudun Omaishoitajille, MLL/Vimpelin yhdistykselle, Suomenselän Kesä ry:lle, Alajärven 4H-yhdistykselle ja Paalijärven Kyläyhdistykselle.

Vahva kasvu

Oma Säästöpankki on nykyisin pörssiyhtiö, eikä konttorikohtaisia tuloksia tästä syystä enää julkaista.

Koko pankin tase viime vuonna oli 2,91 miljardia, kun se edellisvuonna oli 2,73. Tulos viime vuodelta oli 26,2 miljoonaa, jossa 34 prosentin kasvu edelliseen vuoteen.

– Tällaiset kasvuluvut ovat historiallisia ja kertovat pankin laajentumisesta kaupunkeihin, Marjomäki sanoo.

Pankin oma pääoma oli 290,3 miljoonaa ja kulu-tuottosuhde 62,2 prosenttia. Tämän vuoden tavoitteena on laskea se 55 prosenttiin.

Oman pääoman tuotto oli 7,6 prosenttia ja vakavaraisuusaste 16 prosenttia. Asiakkaita pankilla on 136000 ja konttoreita 40. Niissä on 290 työntekijää, joista Alajärvellä neljä.

Osakkeenomistajia on yli 1700 ja henkilökunnasta yli 60 prosenttia on myös pankin omistajia, mikä osaltaan kertoo sitoutumisesta ja uskosta omaan työhön.

– Henkilöstö- ja asiakastyytyväisyyskyselyistä olemme saaneet loppuvuodesta aivan huipputulokset, Marjomäki iloitsee.

Yksi pankin omistajista on siis Töysän Säästöpankkisäätiö, jolta voi hakea avustuksia erilaisiin hankkeisiin, jotka edistävät säästäväisyyttä, taloudellista kasvatusta ja koulutusta, alueen talouden, elinvoimaisuuden tai hyvinvoinnin tukemista.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät