-5 C
Alajärvi
maanantai 27.3.2023
spot_img
spot_img

Hiusteamissa asiakasta kuunnellaan

Monikaan ei tule miettineeksi miten iso osa persoonaa hiukset ja kampaukset oikeastaan ovat. Hiusten pituudella ja värillä voidaan ulkonäköä muokata todella paljon.

Kaunis kampaus kruunaa tietenkin juhlien kuningattaret ja linnajuhlien puvut ja kampaukset ovat aina yleinen puheenaihe.

Juhlakampausten teko vie aikaa ja niitä suunnitellaan tarkasti yhdessä asiakkaan kanssa, kertoo parturi-Kampaamo Hiusteamin Tiina Kivimäki. Terttu Saukko jatkaa, että asiakkaat ovat myös nykypäivänä paljon tietoisempia siitä millaisia kampauksia he ovat tulossa hakemaan.

Terttu on varsinainen alan konkari, sillä hän on ollut kampaamoalalla jo yli 40 vuotta. Asiakastyytyväisyyteen ja työnlaatuun on aina panostettu täysillä, sillä kampaamoala jos mikä on palvelutyötä.

Päivät ovat ihanan erilaisia

Molemmat pirteät naiset ovat iloisia siitä, että työpäivät eivät koskaan ole samanlaisia. Vaikka asiakaskunnassa on paljon vakituisia, niin silti aina riittää uusia aiheita keskusteltavaksi.

Aina ei ole toki tarvetta keskusteluun, sillä monet kokevat kampaamossa ja parturissa käynnin omaksi, rentouttavaksi hetkeksi. Erityisesti miehet saattavat yllättyä miten mukavalta tuntuu, kun joku pesee hellästi hiukset.

– Tuleeko siinä sitten lapsuus mieleen vai mikä, mutta siihen voi joskus joku melkein nukahtaa, sanoo Terttu.

Nykypäivänä ihmisillä on erilaisia aikatauluja ja Hiusteamissa Alajärvellä pyritään palvelemaan asiakkaita myös normaaliaikojen ulkopuolella tarvittaessa.

Nuoret seuraavat muotia tarkasti ja saattavat monesti tulla mallikuvan kanssa hiustenleikkuuseen. Kokonaisuus ratkaisee aina ja asiakkaan kanssa keskustellaan toiveista joskus tarkastikin.

Toisaalta on myös paljon sellaisia vakiasiakkaita, jotka tunnetaan jo niin hyvin että tiedetään melkein sanomattakin millaisen leikkauksen asiakas haluaa.

Varsinaista sesonkia ei oikeastaan ole, sillä monet varaavat uuden ajan jo lähtiessään. Kesällä on tietysti enemmän mökkiläisiä ja juhlakampauksen tarvitsijoita.

Kampaamosta saa myös hyviä hiustenhoitotuotteita

Tiina ja Terttu myyvät kampaamosta myös erilaisia hiustenhoitotuotteita. Tuotteissa on viime vuosina tullut entistä tärkeämmäksi niiden ekologisuus.

Esimerkiksi Aura Botanica tuotteet ovat 99 prosenttisesti kasviperäisiä. Väriaineetkin ovat nykyään turvallisia ja ammoniakittomia.

Hauska idea on antaa synttärisankarille yllätyslahjaksi hiustenleikkuu tai värjäys, sanoo Tiina Kivimäki. Kesää kohti mentäessä värjäyksessä blondaus kasvattaa suosiota.

Nuorilla on enemmän rohkeutta kokeilla muitakin värejä. Mikä sitten on kevään trendi? Mitä ilmeisimmin 60- ja 70-luvun tyylit modernilla twistillä maustettuna.

Tiina ja Terttu käyvät myös innokkaasti ja säännöllisesti alan koulutustilaisuuksissa.

– Kerran olimme niin innokkaita, että olimme Jyväskylässä koulutuspäivillä kaksi kuukautta liian aikaisin. Kyllä sitä on sitten jälkeen päin naureskeltu, toteavat iloiset kampaajat Tiina ja Terttu.

Kai Hannulabacka

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät