-6 C
Alajärvi
keskiviikko 29.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Harvinainen sepelrastas piipahti Alajärvellä

Alajärven Koivumäessä nähtiin viikonloppuna harvinainen vieras, kun erään talon pihapiiriin piipahti sepelrastas.

Kyseessä on LuontoPortin mukaan mustarastasta muistuttava, hieman hoikempi, pitkäkaulaisempi ja kapeasiipisempi tumma rastas. Rinnassa valkea puolikuu, siivillä vaaleita reunuksia sulissa ja siiven peitinhöyhenissä.

Sepelrastas on harvinainen Tunturi-Lapin pesimälintu. Suomen pesimäkannaksi arvioitu 50–150 paria. Sepelrastasta nähdään vähälukuisena kevät- ja syysmuuttajana erityisesti läntisessä Suomessa, joten muuttajasta lienee tässäkin tapauksessa kyse.

Sepelrastaan huomannut asukas kiinnitti linnussa huomiota valkoiseen sen rinnassa. Moista vierasta paikalla ei koskaan ennen ole käynyt, vaikka pihapiirin pensaat ovat aikaisemminkin houkutelleetkin paikalle harvinaisia lintuja.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät