MAINOS

Lumisade ei säikäyttänyt Soinin messuvieraita

Edellispäivän ja -yön lumisade ei säikäyttänyt Soinin luonto- ja erämessuille saapuvaa kansaa lauantaina. Lähes 3000 vierasta kävi tutustumassa monipuoliseen tarjontaa päivä aikana Yhtenäiskoululla ja Yhteistalon ympäristön pisteillä.

Koulun etupuolella oli lukuisia esittelypisteitä ja koulun kentällä esiteltiin metsästyskoirarotuja sekä haku- ja noutonäytös.

MAINOS
Sisätiloissa oli iltapäivällä väkeä jopa ruuhkaksi asti.

Messut juonsivat toimittaja, juontaja Mikko ”Peltsi” Peltola ja soinilainen yrittäjä Tiina Väliaho. Peltola kertoi yleisölle kokemuksistaan kovilta retkiltään ja eräharrastuksen muutoksesta.

Ulkona nähtiin mielenkiintoisia toimintoja, kuten seppä Kyösti Heikkilän ja Martti Lehtosen puukonterän taontaa, Sedun Tuomarniemen metsäpuolen toimintaa ja nuorten luonto- ja eräpolku.

Paikalla oli myös kalastukseen liittyvää toimintaa ja akvaariossa uiskenteli tuttuja suomalaisia järvikaloja. Messuilla oli useita aseisiin liittyviä tarvikepisteitä. Ahti Huvilan liikkeessä oli myös esittelijöitä.

Yhteistalolla esiteltiin Konekarhu Jokke, mikä saikin mielenkiintoisia seuraajia pitkin päivää. Mikko Peltola starttasi iltapäivällä 40 muun kuntoilijan kanssa Soinin Sisun pyöräilyjaoston järjestämään Arpaisten patikkareitin maastopyöräilyyn.

Samaan aikaan messujen loputtua järjestettiin ”Tulevaisuuden eräharrastus” -seminaari. Iisakki Järvenpään puukkoperinnettä esitteli ensin Jarkko Haukkala.

Kansanedustaja Mikko Savolan avauksen jälkeen tulevaisuuden eräharrastuksia olivat pohtimassa Riistakeskuksen Mikael Luoma, Metsästäjäliiton Veli Kujala, Metsähallituksen Anssi Riihiaho, Ahti Huvila Oy:n Pekka Ojajärvi ja KPedu-riistalinjan Jorma Koivuniemi. Kunnanjohtaja Juha Viitasaari oli haastattelemassa panelisteja.

Yhteisinää huolenaiheina koettiin nuorten metsästäjien mukaansaaminen, jokamiehenoikeuksien säilyminen, kiinteistöverojen mahdollinen kohdistuminen tulevaisuudessa maa- ja metsätalouteen, kestävä kehitys, eettisyys ja metsänomistajien kaupungistuminen ja sitä kautta vieraantuminen luonnosta.

Messujen järjestelyistä vastasi Järvi-Pohjanmaan yrityspalvelu JPYP. Lukuisat paikalliset yhdistykset ja seurat olivat mukana messujärjestelyissä.

Illalla jatkettiin vielä stand up -keikalla Yhteistalolla ja sunnuntaina retkeiltiin Kaihiharjun maastoissa.

Rami Puro

MAINOS
Exit mobile version