Isä ja pojat harrastavat jokamiehenluokkaa – Liikalat vauhdissa Asfalttikunkussa

Mainos[adrotate banner="3"]

Kesäkauden avauksessa, nyt 30. kertaa ajetussa jokamiehenluokan Asfalttikunkku kilpailussa Vetelissa Kemoran radalla nähtiin viivalla kolme Liikalaa, kun Timo, Mikko ja Jukka Liikala ajoivat kaikki samassa kilpailussa ja samoissa luokissa. Isä Timo nauttikin tilanteesta.

– Itselle tämä on vain mukava harrastus. Tärkeämpää on, että pojilla Mikolla ja Jukalla ajot sujuvat mahdollisimman pitkälle, alusti vuonna 1979 lajin ensimmäisessä SM kilpailussa ajanut Timo Liikala.

MAINOS

Timo ja Jukka edustavat Järviseudun Urheiluautoilijoita. Mikon seura on Lappajärven Urheiluautoilijat. Autoina Timolla ja Jukalla olivat etuvetoiset. Mikko kisasi kardaanivetoisella ajokilla.

Ihan huonosti ei kolmikon viikonvaihde mennyt. Perjantaina talvisissa olosuhteissa ajetussa etuveto kardaani eli EVK luokassa Timo Liikala ajoi lähtövoiton alkuerässä, mutta jatkossa kisa loppui välieriin, jossa kurejokelainen oli kuudes.

Jukka Liikalan vauhti riitti 245 kilpailijan joukosta sijoitukseen 11. Hän ajoi kaksi voittoa alkuerissä ja voitti C finaalin. B finaalissa kohtaloksi tuli vilppilähtö.

Mikko Liikalan tehokas takavetoinen ajokki ei tullut liukkaalla radalla oikeuksiinsa. Vauhti riitti D finaaliin ja sijoitukseksi tuli 19.

Lauantaina ja sunnuntaina saatiin ajaa kuivemmissa keleissä yleistä luokkaa. Kaikki kolme Liikalaa pääsivät jatkoon sunnuntaille. Timo Liikala ajoi alkuerässä lähtövoittoon, mutta matka katkesi välierän kuudenteen tilaan.

Mikko Liikala ajoi myös lähtövoitot alkuerässä ja välierässä. Välierässä sijoitukseksi tuli viides tila ja hänen ajot olivat siinä. – Sain todella huonon lähdön välierässä ja jatkossa autosta vääntyi etupyörä, eikä näin ollut enää ajettavissa, Mikko Liikala totesi.

Jukka Liikala sen sijaan meni aina päivän päälähtöön, A finaalin asti. Kaksi alkuerä voittoa, välierän ja semifinaalin kakkostila vei hänet B finaaliin, josta tuli voitto. Auton tekninen vika esti kuitenkin onnistumisen ja sijoitukseksi tuli seitsemäs 261 kilpailijan osallistuttua yleiseen luokkaan.

– Autosta hajosi vaihdelaatikko B finaalissa ja meni lisää rikki A finaalissa. Lisäksi minua kiilattiin ulos radalta ja sen seurauksena sain oikomisesta varoituksia. En tiedä mistä olisi radalle pitänyt palata? Jukka Liikala ihmetteli. Pettymys alkoi kuitenkin kääntyä plussan puolelle.

– Olihan tämä kuitenkin uran ensimmäinen A finaali paikka tällä tasolla. Siihenkin voi olla tyytyväinen. Järviseudun Urheiluautoilijoita edustava Marko Kokko kisaili myös Kemoralla.

EVK luokassa Kokko ajoi välieriin asti, jossa sijoitus neljä tiputti hänet jatkosta. Yleissä luokassa hän jatkoi alkuerän toiselta tilalta sunnuntille, josta viides tila lähdössä ei riittänyt jatkoon.

Timo ja Jukka Liikala antoivat mahdollisuuden nuorten luokan kuskeille Roni Kalliokoskelle ja Tomi Alapaholuomalle ajaa kisassa lainaamalla heille autoja.

Vesa Rauhala

MAINOS
Edellinen artikkeliLumisade ei säikäyttänyt Soinin messuvieraita
Seuraava artikkeliKevät on ollut lämmin ja kuiva