-6 C
Alajärvi
keskiviikko 29.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Soinin markkinoilla arvailtiin aamiaiskoostumusta

Soinin markkinoilla käytiin kauppaa leppoisassa kesälomameiningissä. Kolmisenkymmentä kauppiasta kaupittelivat monipuolisia tuotteitaan markkinaisäntä Pekka Päivärinnan hoitaessa organisointia.

Osmo Ojala Ojalan huonekaluverhoomosta on ollut aina mukana Soinin markkinoilla. Tällä kertaa hän esitteli uusia kalusteita markkinaväelle.

Apuvoimina toimineet Soinin Yrittäjät ry:n jäsenet arvuuttelivat kunnan tunnettujen henkilöiden aamupalalautasen koostumusta.

Lautaset kuuluivat Kirkkoherra Pasi Kilpeläiselle, Soinin yrittäjien puheenjohtaja Leo Takalalle, kunnanjohtaja Juha Viitasaarelle ja Alajärven Osuuspankin soinilaissyntyiselle toimitusjohtaja Jari Leivolle.

Markkinoiden avauksessa JPY:n yritysneuvoja Pirkko Ylätalo kannusti paikallisia toimijoita.

– Soinilainen vireä ja aktiivinen toiminta on tuonut kunnalle positiivista julkisuutta ja olemme saaneet tunnustusta omilla rohkeilla avauksilla myös valtakunnallisesti, kuten panostaminen kestävään kehitykseen ja kierrätykseen omilla kokeiluilla osoittaa. Muovi-Sampo-projekti on tästä hyvänä esimerkkinä.

Vankkurikyydilläkin pääsi osallistumaan Soinin markkinatunnelmaan.

– Tuo kaikki osoittaa myös, että kunnan kokoluokalla ei ole merkitystä, vaan se mitä ja miten täällä tehdään ja miten rohkeasti tuodaan omia asioita ja osaaminen esille. Sama pätee myös meidän soinilaisessa yritystoiminnassa.

– Meillä on täällä Soinissa valtakunnallisesti hyvin tunnettuja ja omalla toimialallaan aivan huippuyrityksiä. Sijainti ei näin ollen ratkaise menestyksen mahdollisuuksia, vaan se mitä me teemme ja millaisilla asioilla olemme esillä. Tämä pätee myös muussa toiminnassa.

– Monta kertaa kehityksen suurimpina esteinä olemme me itse ja omat asenteemme. Tuttuja lauseita meille itse kullekin ovat: ei ehdi – ei osaa – ei kannata – ei ole aikaa – ei uskalla. Uskoisiko joku toinen asiaamme, jos itse olemme valmiit kertomaan oman epäilyksemme ensimmäisenä? Tuossa on miettimistä ihan meille jokaiselle, kannusti Ylätalo.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät