0.4 C
Alajärvi
keskiviikko 29.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Järviseudulla selvin lasku työttömien määrässä

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli toukokuun lopussa 5915 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta määrä laski 343 henkilöllä, eli 5,5 prosentilla. Koko maassa työttömien määrä laski samalla ajanjaksolla 6,8 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 6,9 prosenttia. Lukema oli Manner-Suomen alhaisin. Lähimpänä olivat Pohjanmaa (7,0 %) ja Uusimaa (8,9 %). Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 9,7 prosenttia.

Etelä-Pohjanmaalla työttömistä työnhakijoista oli kokoaikaisesti lomautettuja 420, eli lomautettujen osuus oli 7,1 prosenttia. Kokoaikaisesti lomautettujen määrä laski edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta yhdellä henkilöllä (-0,2 %).

Työttömistä työnhakijoista oli ulkomaiden kansalaisia 334, mikä on 55 henkilöä enemmän (19,7 %) kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa muissa alueen seutukunnissa paitsi Kuusiokunnassa. Suhteellisesti eniten työttömien työnhakijoiden määrä laski Järviseudulla, jossa laskua oli yhdeksän prosenttia. Kuusiokunnissa työttömyys kasvoi neljä prosenttia.

Työttömyysaste oli Alajärvellä nyt 7,3, Lappajärvellä 6,2, Evijärvellä 5,4, Vimpelissä 5,7, Soinissa 6,0 ja Kuortaneella 4,8 prosenttia.

Kuukauden aikana avoimeksi ilmoitettuja uusia työpaikkoja oli Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa 1099 kappaletta. Kuukauden uusien työpaikkojen määrä laski edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta 8,3 prosentilla.

Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 3163 työpaikkaa. Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden kasvua oli 6,5 prosenttia (192 työpaikkaa).
Myös työnhakijoiden kokonaismäärä jatkaa laskuaan.

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli yhteensä 13860 työnhakijaa, mikä on 691 henkilöä (-4,7 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Työnhakijoista oli työssä olevia 4620, joista 4049 henkilöä oli töissä yleisillä työmarkkinoilla ja 571 henkilöä työ- ja elinkeinohallinnon palveluilla työllistettynä.

Työvoimaan kuulumattomia työnhakijoita oli 2999, joista 1028 oli työllistymistä edistävässä palvelussa ja 1145 koulutuksessa. Lyhennettyä työviikkoa tekeviä työnhakijoita oli 326.

Työnhakijoista oli työttömiä työnhakijoita 5915, mikä on 343 henkilöä vähemmän (-5,5 %) kuin vuotta aikaisemmin. Työttömistä työnhakijoista kokoaikaisesti lomautettuja oli 420 henkilöä. Vuodentakaiseen verrattaessa kokoaikaisesti lomautettujen määrä laski yhdellä henkilöllä (0,2 %).

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät