-19.9 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Ankkurien Antti Ihamäki juoksi Kalevan kisoissa pronssille

Yleisurheilun SM-kilpailut Kalevan kisat järjestetään tänä vuonna jo 112. kerran. Kilpailupaikkana on 12 vuoden tauon jälkeen Lappeenranta ja ’Kimpisen sininen’.

Topi Raitasen pitkäaikainen harjoitustoveri ja nykyisin Tommy Ekblomin valmennuksessa harjoitteleva Eero Saleva voitti miesten 10000 metrillä uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden ajalla 30.21,21. Aki Nummela kiri Helsingin Kisa-Veikoille kaksoisvoiton.

MAINOS

Rohkealla vauhdinpidolla ja suunnitellulla vuorovedolla juoksun neljästä parhaasta kolme juoksi uuden ennätyksensä. Puolimatka ohitettiin ajassa 15.17,16. Saleva lisäsi vauhtia kolme kilometriä ennen maalia ja pääsi muista eroon runsas neljä kierrosta ennen maalia.

Triathlonia päälajinaan pitänyt Turun Urheiluliiton Henrik Goesch rohkeni pisimpään seurata Salevan nykäystä, minkä jälkeen Alajärven Ankkureiden Antti Ihamäki teki oman iskunsa ja näytti jo nousevan hopeamitalikorokkeelle. 500 metriä ennen maalia oli kuitenkin Nummelan vuoro iskeä ja hän nousi toiseksi.

Nummela paransi seitsemän vuotta vanhaa ennätystään 0,17 sekuntia 30.23,34:ään. Pronssimitalilla palkittu Ankkurien Ihamäki paransi ennätystään 14,69 sekuntia 30.27,74:ään ja Goeschin uusi ennätys kirjataan 30.29,30.

Antti Ihamäki on kärsinyt jalkavaivoista useamman vuoden. Tämä harjoituskausi on kuitenkin edennyt suunnitelmien mukaan.

– Harjoitukset ovat menneet hyvin ja lähdin juoksemaan omaa ennätystä, kertoi Antti. – Mitali oli kuitenkin pieni yllätys.

Edellisen Ankkurien Kalevan kisojen mitalin saavutti Ville Rajala 110 metrin aitajuoksussa Oulussa v. 2016.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät