-5 C
Alajärvi
lauantai 01.4.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Elämänturvaajat ohjasivat koululaisia turvalliseen tien ylitykseen Alajärvellä

LähiTapiolan vuoden 2019 liikenneturvallisuusteko kääntää katseet suojateille. Koulujen alkuun sijoittunut valtakunnallinen Turvallinen suojatie -tempaus jatkoi tänään aamulla jo alkuvuonna käynnistynyttä suojatie -kampanjaa.

Torstaiaamun tempauksessa koulujen alkaessa oli mukana LähiTapiolan alueyhtiöitä ja satoja kouluja ympäri Suomen.

Tempauksessa LähiTapiolan henkilökunta ja alueyhtiöiden kumppanit jalkautuvat koulujen lähistöllä oleville suojateille ja vaarallisille risteysalueille ohjaamaan pieniä koululaisia ylittämään tien turvallisesti.

Vastaavia suojatie-tempauksia on järjestetty joissakin alueyhtiöissä aikaisemminkin. Nyt tavoitteena on toteuttaa valtakunnallinen tempaus läpi Suomen.

Yksi koulu, jonne LähiTapiolan henkilökunta jalkatui koulutietä turvaamaan, oli Paavolan koulu Alajärvellä.

Koulun läheisillä suojateillä oli paikalla talon väkeä katsomassa, että pienet jalankulkijat ja pyöräilijät saivat ylittää suojatien turvallisesti autoilijoiden odottaessa. Suojatiet, joilla valvonta oli, on valittu paikallistuntemuksen ja kouluilta saadun tiedon mukaan.

Kesätyössä LähiTapiolalla Alajärvellä työskentelevä palveluneuvoja Jukka-Topias Jukantupa sai mieluisan tehtävän olla suojaamassa suojatietä aivan koulun risteyksessä. Alueella olikin aamulla runsaasti autoliikennettä, jonka välissä koululaiset suuntasivat opintielleen.

– Elämänturvayhtiönä haluamme nostaa esille keinoja, joilla teemme liikenteessä liikkumisesta turvallisempaa ja vähennämme onnettomuuksien määrää. Tänä vuonna keskitymme erityisesti suojateiden turvallisuuteen.

– Suojatie -kampanja käynnistyi alkuvuodesta ja sillä haluttiin muistuttaa autoilijoiden vastuuta tehdä suojateistä vaarattomia, sanoo tempauksesta LähiTapiolan hankejohtaja Hanna-Leena Jauho.

– Koulujen alku on jännittävä hetki perheissä ja huoli koululaisen turvallisuudesta on varmasti jokaisen äidin ja isän mielessä käynyt. On hienoa olla mukana turvaamassa pienten koululaisten ensimmäistä koulumatkaa, sanoo LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan palveluneuvoja Niina Mäkelä.

– Elämänturvayhtiönä tavoitteemme on auttaa asiakkaitamme turvaamaan elämäänsä. Haluamme myös olla aktiivinen osa paikallista yhteiskuntaa ja mahdollisuuksien mukaan ennaltaehkäistä vaaratilanteita, Mäkelä kertoo.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät