MAINOS

”KK” palasi kuuden Kontulan vuoden jälkeen Alajärvelle

Alajärvellä helluntaiseurakunnan eri tehtävissä 2000 -luvun alusta 12 vuoden ajan vaikuttanut Kari KK Korhonen ja puolisonsa Heidi ovat palanneet Alajärvelle ja tuttuun seurakuntaan kuuden vuoden jälkeen.

Väliin mahtuneet kuusi vuotta Kari on toiminut Kontulan ostoskeskuksen Metrokappelin johtavana pastorina. Alueella on asukkaita 65 eri kansallisuudesta, paljon päihdeongelmia ja urbaani elämänsykli ympäröi seurakuntaa kaikkialla.

MAINOS

Korhosten koti on sijainnut kehäkolmosen ulkopuolella, rauhallisella alueella, mutta silti keväällä 2018 Kari ja Heidi istahtivat juttelemaan siitä, miltä tulevaisuus näyttää. Oli tunne, että pääkaupunkiseutu voisi jäädä taakse.

– Meille tuli vahva ajatus ja tunne, että palaisimme Alajärvelle. Tällä ajatuksella ei ollut mitään tekemistä työn kanssa, sillä saan jatkuvasti kutsuja puhumaan eri puolille Suomea ja tätä työtä uskoin jatkossa tekeväni, Kari sanoo.

Kuten aina muuttoon, niihin liittyy monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Kun päätös oli tehty ajatteli Kari aluksi, että muutto olisi tapahtunut jo vuoden 2018 aikana. Lopulta se tapahtui vasta vuosi päätöksestä, nyt alkukesällä.

Takaisin Alajärvelle muuttivat nyt vain Kari ja Heidi, sillä perheen 23, 21 ja 19 -vuotiaat lapset jäivät jo kukin oman elämänsä alkuun Etelä-Suomeen. – Siellä heillä on paremmat työ- ja opiskelumahdollisuudet, mutta mielellään he tulevat viikonloppuisin myös Alajärvellä käymään.

Kun Korhoset muuttivat Alajärvelle, oli Kari valmistautunut kiertävään työhön puhujakutsuihin vastaten. Alajärven Helluntaiseurakunnassa oli samoihin aikoihin auennut tehtävä johtavana pastorina ja niinhän siinä kävi, että yksi ympyrä sulkeutui kun hänet valittiin tehtävään, jossa aloitti elokuun alussa.

– Aikaisemmin olin ollut seurakunnalla muun muassa nuorisotyössä ja viimeksi pastorina, nyt aloitin sitten johtavana pastorina, joka jälleen on erilainen tehtäväkenttä.

Vaikka seurakunta on tuttu, on kuuden vuoden aikana tapahtunut paljon. Monet kasvot ovat tuttuja, mutta monet tutut kasvot ovat nyt edesmenneitä. Karin poissaolon aikana seurakunnalle on rakennettu uusi hieno leirikeskus, johon Kari toivoo entistä enemmän toimintaa.

Palaaminen on kaiken kaikkiaan ollut todella helppoa ja olo on ollut tervetullut. Alajärvi on Korhosille rakas paikka, koska täällä asuessa varttuivat perheen lapset ja monet ystävyyssuhteet säilyivät myös poissaolon ajan.

– Olemme seurakuntana aina valmiita yhteistyöhön muiden kanssa Alajärven hyväksi, sillä olemme tärkeä osa yhteisöä yli 450 jäsenellämme, Kari muistuttaa.

Helluntaiseurakunnassa syyskausi on parhaillaan alkamassa täyteen toimintaan ja eri kerhot, naistenillat ja uutena nyt myös illat miehille kerran kuussa, käynnistyvät. Seurakunnan sisällä on tulossa rukouspalvelijakoulutusta ja muutoinkin kaikki palaa tuttuun uomiinsa.

Henkilökohtaisella tasolla Heidi ja Kari Korhonen ovat kokeneet tehneensä oikean ratkaisun, tulleensa takaisin kotiin.

Tunnetta vahvistaa Karille varmasti syksyn saapuminen, sillä onhan tämä aika metsästyskauden alkuineen luonnossa liikkumisesta ja metsästyksestä nauttivalle miehelle vuoden parasta aikaa.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version