5.6 C
Alajärvi
tiistai 30.5.2023
spot_img

Griffin takaisin Vetoon

Vimpelin Vedon Naisten Korisliiga -joukkueen kantaviin voimiin viime kaudella kuulunut Amy Griffin tekee paluun Veto-paitaan.

23-vuotias Griffin korvaa Vedon kanssa elokuun alussa sopimuksen tehneen Mariya Mooren. Moore jää pois joukkueesta henkilökohtaisten syiden takia.

Laiturina pelaava Griffin oli Naisten Korisliigan tulokaskaudellaan Vedon paras korintekijä 20,6 pisteen keskiarvollaan.

Hän tehtaili 27 pelaamassaan ottelussa 555 pistettä ja oli kokosarjan kuudenneksi paras pistenikkari ja kolmanneksi paras laituri. Levypalloja hän napsi 5,8:n keskiarvolla.

Levypallotilastossa 184-senttinenGriffin oli viime kaudella koko sarjan 25:s. Viime kaudella Griffinin pelaamien otteluiden huippuhetkiin kuului helmikuussa Kouvottaria vastaan pelattu ottelu, jossa hän heitti peräti 38 pistettä.

Atlantasta kotoisin oleva ja La Sallen yliopistossa opiskellut Griffin pelasi ennen viime kauden Veto-debyyttiään Australiassa Ballarat Rush -joukkueessa.

Iso apu joukkueelle

Kuudenteen Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuvan Vedon valmennusjohto on tyytyväinen saadessaan Griffinin takaisin joukkueeseen.

– Amy pelasi hyvän rookie-kauden ja monipuolisena pelaajana hän pystyy pelaamaan eri pelipaikoilla. Nyt hän lisäksi tietää liigan tason ja haasteet, joten uskon hän pystyy auttamaan joukkuetta entistä enemmän alkavalla kaudella, kertoo päävalmentaja Jarkko Havu.

Naisten Korisliiga alkaa syyskuun 28. päivänä. Vedon kausi starttaa Forssassa paikallisen Alun vieraana. Ensimmäinen kotiottelu pelataan lauantaina 5.10., jolloin Vedon vieraaksi saapuu Torpan Pojat. Tulevalla kaudella naisten pääsarjassa pelaa kymmenen joukkuetta.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät