-13.5 C
Alajärvi
maanantai 27.3.2023
spot_img
spot_img

Juha Paimenelle penkkipunnerrusmenestystä Raumalta

Rauman Ydinvoima järjesti kansalliset klassisen penkkipunnerruksen kilpailut 24.8. Raumalla. Karstulan Kivaa edustava lehtimäkeläinen Juha Paimen osallistui kilpailuun sarjassa miehet yli 60 vuotta +120 kiloa.

Paimen sijoittui sarjassaan ensimmäiseksi, penkkipunnertaen 130 kiloa. Paimen yritti nostaa toisella nostollaan 140 kiloa. Toinen nosto jäi pienestä kiinni.

Juha Paimen aloitti penkkipunnerrusharrastuksen uudelleen viisi vuotta sitten, 30 vuoden tauon jälkeen. Kuva: Jaana Peltola.

140 kiloa ei noussut tällä kerralla myöskään kolmannella yrityksellä. Paimen osallistui Raumalla elokuussa järjestettäviin kansallisiin klassisen penkkipunnerruksen kilpailuihin jo kolmantena vuonna peräkkäin. Paimenta valmentaa karstunen Ilkka Västi.

Juha Paimen on aloittanut penkkipunnerrusharrastuksen uudelleen viisi vuotta sitten, 30 vuoden tauon jälkeen.

– Aikaisemmin se oli sellaista kylän hommaa, että käytiin keskiviikkoisin nostelemassa, sydäntalvisin ehkä 4-5 kuukautena vuodessa. Ei ollut ohjelmaa eikä valmentajaa. Viisi vuotta sitten pohdin, että tästähän voisi tehdä loppuelämän harrastuksen, kertoo Paimen.

– Olin tuolloin kaverini kanssa sauvakävelylenkillä, ja hän kertoi, että hänellä on kotonaan painot. Päätimme käydä kokeilemassa. Nostin 30 vuoden totaalisen tauon jälkeen kylmiltään 80 kilolla kymmenen toiston sarjan, Paimen muistelee.

Paimen arvelee hyvän voimatasonsa tulleen ruumiillisesta työstä ja vuosia kestäneestä uintiharrastuksestaan.

Paimen kertoo harrastaneensa penkkipunnerrusta vuoden – pari itsekseen, ennen kuin tapasi Lehtimäen kuntosalilla Karstulan Kivaa edustavan voimanostaja Laura Ahon.

Paimen kertoo saaneensa Aholta vinkkiä, että Karstulan Kiva oli järjestämässä kilpailut, jotka olivat tarkoitettu sellaisille, jotka eivät olleet nostaneet kilpaa. Paimen nosti ensimmäisessä kilpailussaan 125 kiloa. Samassa kilpailussa Paimen tapasi ensimmäisen kerran valmentajansa Ilkka Västin. Nykyisin Paimenen kilpailuennätys on 145 kiloa.

Seuraavat kilpailut, mihin Paimen aikoo osallistua, ovat Salossa 21.-23.2.2020 järjestettävät klassisen penkkipunnerruksen SM-kilpailut.

Paimen kertoo jääneensä hiljattain eläkkeelle, mikä on vapauttanut aikaa harrastukselle. Paimen harjoittelee keskimäärin kaksi kertaa viikossa penkkipunnerrusta ja kaksi kertaa viikossa uintia sekä sauvakävelee.

Paimen on kiitollinen sekä Karstulan Kivan yhteistyökumppaneille että henkilökohtaisille tukijoilleen kilpailutoimintansa tukemisesta. Karstulan Kivan voimailijoiden yhteistyökumppaneita ovat kuluvana vuonna 2019 Betset Oy (Kyyjärvi), El Teu (Soini), Hierontapalvelut Aki-Matti Rantala (Lehtimäki), Honkarakenne Oyj (Karstula), Korjaamo Rauma Ay (Perho), Lennun Tupa (Lehtimäki), Osuuspankki (Lehtimäki), Taipaleen Teräs (Kyyjärvi), Taksi Juha Petri Jokiaho (Lehtimäki), Trove (Alajärvi), Viispiikkinen (Karstula), VM Carpet (Lappajärvi), Ärräpää (Karstula) ja Alajärven realisointi – Kaikkea on.

Lisäksi Paimenen penkkipunnerrusta ovat tukeneet Hierontapiste Leppis (Alajärvi/Lehtimäki), Jari Hernesmaa Ky (Lehtimäki), Letec Motors Oy (Lehtimäki), Lehtimäen Pelti Ky, LVI-asennus Makropa Ky (Alajärvi), Puutavaraliike Paavola & Poika Oy (Lehtimäki) ja TI-Garnjet Oy (Lehtimäki).

Karstulan Kivan voimailujaosto ottaa vastaan uusia voimanostosta, penkkipunnerruksesta, lisäpainoleuanvedosta ja/tai toistoleuanvedosta kiinnostuneita kilpailutoimintaan.

Lajeista kiinnostuneet voivat olla matalalla kynnyksellä yhteyksissä voimailujaostoon. Yhteystiedot löytyvät Karstulan Kivan verkkosivuilta.

Susanna Oikari

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät