Vimpelissä Yrittäjät järjesti tutustumispäivän ysiluokkalaisille ja abeille

Mainos[adrotate banner="3"]

Yrittäjän päivänä torstaina Vimpelissä kierrettiin teollisuusyrityksiä, sillä Vimpelin Yrittäjät ry järjesti paikkakunnan abiturienteille ja yhdeksäsluokkalaisille tutustumispäivän.

Ysit pääsivät tutustumaan myös ammattioppilaitoksen uuteen yksikköön, joka on vastikään siirretty Vimpelin Teollisuusmäelle. Muutama sanoikin heti, että aikoo hakea yhteishaussa sinne.

MAINOS

Tempauksen tarkoituksena oli esitellä nuorille tämän päivän teollisuutta ja paikkakunnan työpaikkatarjontaa.

– Tapahtuma sai kehuja niin yrityksistä, opiskelijoilta kuin opettajiltakin, kertoo Vimpelin Yrittäjien varapuheenjohtaja Janne Metsälä Vimpelin Listapalvelu Oy:stä. Listapalvelu oli yksi kierroksen vierailukohteista.

Päivän tuloksena nuoret olivat jo kyselleet kesätyöpaikkoja, ja osa oli ilmoittanut haluavansa metallipuolelle opiskelemaan nyt, kun sellainen mahdollisuus on omalla paikkakunnalla.

Järviseudun Ammatti-instituutti JAMI on siirtänyt kone- ja metallialan opetuksen yrityksiin ja yritysten läheisyydessä Vimpelissä sijaitsevaan oppimisympäristöön.

– Kyllä me aika innoissamme olemme tästä uudistuksesta. Tiedän, että myös yritykset ovat tyytyväisiä. Opetuksen siirtäminen on osa ammatillisen koulutuksen reformia ja näin pystytään vastaamaan paremmin myös työelämän tarpeisiin. Myös metallialan houkuttelevuus voi parantua.

– Ala on kärsinyt osaavan työvoiman puutteesta ja yhteishaussa hakijoita ei ole ollut riittävästi. Toivotaan nyt tähän muutosta, toteaa Vimpelin Yrittäjien puheenjohtaja Susanna Korkiatupa.

– On myös hienoa, että kunnassamme on nyt tarjolla monipuolisemmin toisen asteen koulutusta, hän lisää.

Mukana kuusi teollisuusyritystä

Yrittäjän päivän kierroksella olivat mukana Tikli Group Oy, Oy ViaCon Ab, Plastec Finland Oy, Eurosteri Oy, HUB Logistics Oy, Vimpelin Listapalvelu Oy sekä JAMIn metallipuolen yksikkö.

Idea tästä niin sanotusta avoimien ovien päivästä opiskelijoille tuli Vimpelin Yrittäjien hallinnoimassa Teollisuusmäen kehittämisryhmässä.

Kehittämisryhmän tarkoitus on kartoittaa kehittämistarpeita ja viedä niitä käytäntöön joko yritysten itsensä tai Vimpelin kunnan toimesta. Ryhmässä on kunnan edustus mukana.

– Idea päivästä tuli kehittämisryhmässä ja lähdimme toteuttamaan sitä nyt. Yrittäjän päivä oli hyvä ajankohta. Koulut olivat heti mukana, kertoo järjestelyistä vastannut Metsälä.

Päivä toteutetaan varmasti vielä uudelleen jossain vaiheessa.

– Tämä oli todella hyvä avaus, ja minusta on tärkeää kertoa myös nuoremmille polville kuntamme hienoista teollisuusyrityksistä, jotka työllistävät satoja henkilöitä.

– Teollisuus on osa Vimpelin historiaa ja tulevaisuutta, ja näin ehkä saadaan myös jonkun nuoren mieleen kylvettyä innostus alalta, jossa on monenlaisia työpaikkoja niin miehille kuin naisille, lisää Korkiatupa.

MAINOS
Edellinen artikkeliKuortane tiedottaa tulevaisuuden suunnitelmista
Seuraava artikkeliVilkku, vilkaisu ja varmistus