-2.7 C
Alajärvi
lauantai 25.3.2023
spot_img
spot_img

Vuorenmaan toiminta käynnistymässä jo marraskuussa

Soinin Vuorenmaan rinnehiihtokeskuksen toiminta on käynnistymässä kuuden vuoden hiljaiselon jälkeen.

Teuvalaislähtöinen Jorma Leppäniemi esitteli tulevia suunnitelmia alueen suhteen alueen asukkaille ja maanomistajille suunnatussa tilaisuudessa viime torstaina.

Rinnekahvion yleisö koki positiivisena toiminnan uuden alkamisen. Yhteistyö ja maanomistajien tiedottaminen koetaan tärkeänä.

Paikalla rinteen yläkahviossa mielenkiinnolla ajatuksia kuunteli useita kymmeniä kiinnostuneita.

Erämaan elämyskeskus Oy:n omistaa Leppäniemen puoliso Sumalee Sae-Leave-Leppäniemi. Leppäniemi on asunut kahdeksan vuotta itsekin Thaimaassa ja aikoo hyödyntää suhteita Aasian suuntaan. Rahoituskanavat ovat aukeamassa.

– Uskon, että tulevista asiakkaista 70 prosenttia tulee Aasian suunnasta. Ensimmäisessä vaiheessa rinnetoiminta on alkamassa jo marraskuun lopussa, kertoo Leppäniemi.

Kunnan puolesta rinnettä on tasoitettu, jotta lumetus onnistuu pienemmälläkin työllä. Lisäksi hissiin on tehty tarvittavia huoltoja ja kunnostuksia.

Igluja ja alamäkiluistelua

Leppäniemen mukaan yritys laittaa alueelle ympärivuotista toimintaa.

– Laskettelu lähtee käyntiin marraskuussa. Avajaisia vietetään 29.11. Suunnitteilla on alamäkiluistelurata ja radan suunnittelee lajin maailmanmestari Arttu Pihlainen.

– Toivottavasti saamme maailmancupin osakilpailun jo tulevalle talvikaudelle. Suunnitteilla on maastopyöräilyreittejä, kymmenen iglumajoitusta ja telttamajoitusta armeijan tyyliin.

Erämaan elämyskeskus Oy:n kokonaisbudjetti Vuorenmaahan on noin 2,8 miljoonaa.

Taustalla on mukana kansainvälinen sijoitusyhtiö. Kunta ja yritys ovat laatineet vuokrasopimuksen kymmeneksi vuodeksi.

Kunnan hankkima 9,65 hehtaarin maa-alue helpottaa toimintojen käynnistämisessä. Leppäniemen mukaan tarvittavat rakennukset rakennetaan siirrettäviksi, jolloin niiden sijoittelu ja siirtäminen onnistuvat helpommin.

Leppäniemi kertoo, että seuraava askel on työntekijöiden rekrytointi.

– Kuluvalla viikolla työnhakijoiksi haetaan 30 henkilöä. Heistä koulutetaan elämystyöntekijöitä, jotta monipuolinen palvelu onnistuu kaikilta työntekijöiltä. Kaikki henkilöt nuorista eläkeläisiin ovat tervetulleita työskentelemään ”lakeuden lapissa.”

Illan aikana esiteltiin Extreme Park hankkeen Kari Laasalan toimesta Vuorenmaan rinteille kunto- ja elämysportaita.

– Rakentamisen urakkatarjoukset ovat päättymässä ja urakoitsija valitaan kuluvalla viikolla. Heidän aikataulujensa mukaan aloitetaan rakentaminen joko syksyllä tai ensi vuoden puolella.


Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät