-0.1 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Vedon pojille pronssimitalit

Vimpelin Vedon poikien Superpesis-joukkueen kausi päättyi pronssimitalijuhliin ja hyiseen pronssikylpyyn Savonjoessa tiistaina.

Maanantaina joukkue oli voittanut Kankaanpään Mailan supervuorossa. Tiistaina Veto oli vireessä sekä sisällä että ulkona ja vei kohtaamisen 2–0 (5–0, 5–1). Veto otti pronssimitalit otteluvoitoin 2–0.

MAINOS

Ratkaisuottelussa Vedon aseina olivat sujuva sisäpeli, pitävä ulkopeli ja KaMa:n kärjen ja ennalta vahvoiksi tiedettyjen kotiuttajien pitäminen aisoissa.

Kotijoukkueen juoksut syntyivät avausjakson ensimmäisessä ja toisessa vuorossa sekä toisen jakson toisessa ja neljännessä vuorossa. Perttu Ollin lyömä kunnari ja tavallinen siivittivät Vedon karkumatkalle avausvuorossa, jossa tehtiin yhteensä neljä juoksua.

Toisella jaksolla Lappajärven Veikoissa pesäpallo-oppinsa saanut ja Alajärven Ankkureitakin edustanut Tommi Angervisto toi vieraat 2–1-tilanteeseen, mutta päätösvuoron kolme juoksua varmistivat jakso- ja otteluvoiton ja pronssimitalit Vedolle.

Ulkopelissä Veto onnistui kautta linjan. Kotijoukkueen Taneli Lassila oli sataprosenttisen tarkka mailan varressa, kärkilyönnit 7/7 ja kaksi tuotua juoksua.

Riku Utanen löi ottelussa kolme juoksua. Juoksujen tuojina kunnostautuivat kolmesti kotipesään kiitänyt Perttu Olli ja kahta tuotua juhlineet Mikko Vihriälä ja Aleksi Rantala.

Edellisen kerran Vedon poikien Superpesis-joukkue juhli mitalia kaudella 2014. Tuolloin joukkue saavutti hopeaa. Veto oli mitaleilla kausilla 2011–2014, kruununa vuonna 2012 saavutettu mestaruus.

Kauden 2019 päätteeksi saavutettu pronssimitali on historiallinen, sillä ensi kaudella junioreiden vanhimman ikäluokan muodostavat B-juniorit. Veto ehti saavuttaa A-poikien ikäluokassa kaikkiaan 15 SM-mitalia.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät