10.5 C
Alajärvi
sunnuntai 01.10.2023
spot_img
MAINOS

Alajärveläinen Rami Tynjälä palkittiin Alahärmässä

Alajärveläinen yrittäjä Rami Tynjälä kuljetusliike Lasse Tynjälä Oy:stä on yksi viidestä osakkaasta PTS Messut Oy:n takana. Muut yrittäjät ovat Mikko Nukala, Hannele Loukasmäki, Ari Nukala ja Juha Ristimaa.

Kyseinen yhtiö järjestää aina elokuussa Powertruck Show -messut Powerparkissa. Nyt PTS Messut Oy on valittu Alahärmän yrittäjien vuoden yritykseksi.

Power Truck Show’ta on järjestetty vuodesta 2005 asti tällä viiden hengen tiimillä.

MAINOS

Rami Tynjälä kertoo, että ajatus messujen järjestämisestä ja sitä myötä niiden taustalla vaikuttavan yrityksen perustamisesta tuli, koska Suomessa ei tuohon aikaan ollut vuosittain lainkaan alan messuja.

– Juha minulle asiasta ensin soitti ja innosti sitten mukaan myös Mikon, Rami muistelee ja kertoo, että alkuperäinen ajatus oli tehdä kuljetusalaa tutuksi ja houkutella uutta väkeä alalle. Tavoite on säilynyt samana, sillä tekijöitä ala tarvitsee edelleen että pyörät pysyvät pyörimässä.

Ensimmäinen tapahtuma oli melko vaatimaton tähän päivään verrattuna, mutta kiinnostus messuja kohtaan yllätti. Messut ovat kasvaneet vuosi vuodelta ja kävijöitä oli tänä vuonna jo reilut 32000.

Tapahtuma on kaikilta osin aivan huippuluokkaa, ovathan jo yksin puitteet tapahtumaa varten vuokratussa Powerparkissa mahtavat.

Rami kertoo, että järjestäjät vierailevat säännöllisesti vastaavissa tapahtumissa mm. Ruotsissa ja Tallinnassa, mutta samanlaista tunnelmaa ja yhteisöllisyyttä on vaikea löytää, mitä Härmässä on.

Powertruck Showssa on mainio yhteistyöhenki ja tekemisen meininki. Kiitosta järjestäjiltä saavatkin paitsi yleisö ja näytteilleasettajat, myös ennen muuta uuttera kökkäporukka, joka jaksaa vuosi toisensa jälkeen olla mukana tapahtuman järjestelyissä.

– Moni varmaan ajattelee, että Powertruck Show järjestetään kesällä silloin tapahtuma-aikana, mutta tosiasiassa sitä järjestetään läpi vuoden.

– Käymme tapaamassa yhteistyökumppaneita, suunnittelemme ohjelmaa ja neuvottelemme osastoista jo edellisestä syksystä alkaen.

– Matkan varrella olemme saaneet myös paljon hyviä ystäviä eri puolilta maailmaa, saapuuhan näyttelyymme aina osallistujia yli kymmenestä eri maasta, Tynjälä sanoo ja kertoo, että tapahtuman järjestäminen on työnä mitä mieluisinta.


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät