13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Perhon pohjavesialueilta vettä myös Vimpelin tarpeisiin

ELY-Keskuksen tuore tiedotus kertoo, että Perhon pohjavesialueiden luokitus on valmistunut.

Perhon pohjavesialueet sijaitsevat sora- ja hiekkaharjuilla. Perhon pohjavesialueilla on viisi pohjavedenottamoa, joista otetaan pohjavettä yhteensä noin 2200 kuutiota vuorokaudessa Perhon ja Vimpelin kuntien sekä yhden vesiyhtymän tarpeisiin.

MAINOS

Perhon kunnan alueella olevista viidestä pohjavesialueesta neljä on tärkeitä ja määriteltyy luokkaan yksi ja yksi on vedenhankintaan soveltuva, joka on määritelty luokkaan kaksi.

Rajaustarkistuksia tehtiin kolmelle pohjavesialueelle. Pohjavesialueiden rajaus- ja luokitusmuutokset astuivat voimaan tänään 30.9.

ELY-keskus tallentaa rajaus- ja luokitusmuutokset valtakunnalliseen ympäristönsuojelun tietojärjestelmään ja pohjavesialuepaikkatietokantaan, josta ne ovat saatavilla päivityksen jälkeen marraskuussa 2019.

Pohjavesialueet rajataan ja luokitellaan parhaan saatavilla olevan hydrogeologisen tiedon perusteella. Siten ELY-keskus voi myöhemminkin tarkistaa pohjavesialueiden rajauksia ja luokituksia uuteen hydrogeologiseen tietoon perustuen.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät