3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Reaaliaikainen liikennetilanteen seuranta mobiilisti helpottuu

Traffic Management Finland julkaisee suositusta Liikennetilanne -palvelusta käyttäjien toivoman mobiilisovelluksen.

Sovelluksen ansiosta eri liikennemuotojen liikennetilanteen reaaliaikainen seuraaminen muuttuu entistä yksinkertaisemmaksi. Tämä auttaa oman matkan suunnittelussa sekä edistää näin turvallista ja sujuvaa liikkumista.

MAINOS

Sovellus perustuu yhtiön julkaisemaan avoimeen dataan muun muassa tieliikenteen häiriöistä, ajokelistä ja ennusteesta, liikenteen sujuvuudesta ja ruuhkista, painorajoituksista ja jääteistä.

Keskeistä sovelluksen sisältöä ovat myös maanteiden varrelta kerättävät kuvat kelikameroista sekä mahdollisuus jättää palautetta liikenneväylien kunnosta ja tehdä ilmoituksia liikenteen sujuvuudesta.

Rautatieliikenteen osalta sovelluksessa on saatavilla asemakohtaisia henkilöliikenteen aikataulu- ja täsmällisyystietoja.

Meriliikenteen tiedot sisältävät varoitukset vesillä liikkujille sekä satamassa olevien ja seuraavaksi saapuvien alusten tiedot kaikista Suomen satamista.

Liikenteen palveluja ja tilannekuvaa avointa dataa hyödyntämällä

– Meillä on iso määrä reaaliaikaista dataa liikennetilanteesta, jonka haluamme nyt tuoda helppokäyttöisenä palveluna liikkujille.

Sovellus tarjoaa liikenteen tilannekuvaa ja se on hyvä esimerkki siitä, minkälaisia loppukäyttäjäpalveluita avointa dataa hyödyntäen voidaan tuottaa.

– Tavoitteenamme on sujuvoittaa ihmisten ja tavaroiden liikkumista”, Traffic Management Finlandin ekosysteemi- ja teknologiajohtaja Janne Lautanala kertoo.

– Käymme aktiivista vuoropuhelua liikenteen ekosysteemissä toimivien kumppanien kanssa tiedon avaamisesta, hyödyntämisestä ja jakelusta, jotta markkinoille syntyy uusia liikkumista sujuvoittavia palveluja, Lautanala jatkaa.

Liikennetilanne-sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Play Storesta tai App Storesta.

Liikennetilanne-palvelu löytyy myös verkosta osoitteesta https://liikennetilanne.tmfg.fi

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät