11.7 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

Lukion laajennus ja Koulumajat valmistumassa Kuortaneella

Kuortaneella vietettiin uuden opiskelija-asunnon, kiinteistöosakeyhtiö Koulumajat sekä Kuortaneen Lukion laajennuksen harjakaisia.

Uuden opiskelija-asunnon rakentaminen ja lukion laajennus tulivat ajankohtaiseksi Kuortaneen lukion kasvun myötä. Kasvun syynä on urheilulukion lajimäärän lisääntyminen jalkapallolla.

MAINOS

Koulumaja 5 tulee yksinomaan lukiossa opiskelevien nuorten asumiskäyttöön. Kesäisin huoneistoja on mahdollisuus vuokrata myös muuhun käyttöön.

Urheiluopiston investoinnit jalkapallo- ja telinevoimisteluhalleihin kasvattavat majoituskapasiteetin tarvetta ympäri vuoden. Huoneistot ovat täysin varusteltuja ja kalustettuja.

Kuortaneen lukion kasvun syynä on urheilulukion lajimäärän lisääntyminen jalkapallolla.

Lukion laajennusosaan tulee kolme 80 neliön luokkatilaa, jotka voidaan yhdistää samaksi tilaksi siirtoseinien avulla. Tilaa voidaan hyödyntää myös ylioppilaskokeiden aikana. Lisäksi laajennus sisältää oppilaskunnan ja oppilashuollon tiloja.

Samassa yhteydessä Lukion nykyisiä tiloja parannetaan jakelukeittiötä ja tarjoilulinjastoja uudistamalla sekä Atk-luokan muuttamisella opiskelijoiden ryhmätyö ja oleskelutilaksi. Parannuksia tehdään myös paloilmoitin- ja ilmastointijärjestelmiin.

– Kuortane on pieni, mutta pippurinen pitäjä, jossa onkin edelleen täällä vauhti päällä. Kuortaneella ei todennäköisesti olisi lukiota, ilman urheilun tuomaa erityistehtävää.

Urheiluopiston ja lukion luoma kampusalue onkin todella ainutlaatuinen kokonaisuus, jota ei muualta löydy. – Siksi kunnan on tärkeä ylläpitää tätä nuorten mahdollisuutta yhdistää toisen asteen koulutus ja tavoitteellinen kilpaurheilu, totesi Kuortaneen kunnanhallituksen puheenjohtaja Annu Ridanpää-Taittonen harjakaisten juhlapuheessaan.

Uuden koulumajan huoneistoihin pitäisi ensimmäisten asukkaiden päästä jo tämän vuoden puolella. Lukion laajennusosa valmistuu keväällä 2020 ennen ylioppilaskirjoituksia.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät