MAINOS

Riina Saukko tarttui Hoiskon tallin ohjiin – Hoiskon Hevostilan yrittäjän tavoitteena alueen ratsastajia kokoava yhteisö

Levijoentien varren talli sai lokakuun alussa uuden yrittäjän, alajärveläisen Riina Saukon. Paikan uusi nimi on Hoiskon hevostila.

Alkuvaiheessa Saukko keskittyy yksityishevosten ylläpitoon. ”Hotellissa” on nyt kymmenen asukasta, vapaita paikkoja vielä muutamia.

MAINOS

Maneesiin uusi kumirouhepohja

Riina Saukko tykkää touhuta hevosten ja niiden omistajien kanssa. Tässä yrittäjän kanssa tuumailee Sara Korpelan omistama Lasse.

Yrittäjätaipaleen alku on ollut vauhdikas. Muutaman viikon aikana uusittiin kaikki ulkotarhat pohjia myöten.

– Kiitos urakoitsijoille, jotka hoitivat maatyöt tiukassa aikataulussa, viikonloppuvapaita pitämättä, sanoo Saukko. Lämpimät kiitokset avusta ja talkoohengestä kuuluvat perheelle ja ystäville.

Seuraavaksi päivityksen saa maneesin pohja. Pintamateriaaliksi tulee kumirouhe. Keväällä suunnitelmissa on käynnistää pienimuotoinen ratsastuskoulutoiminta.

– Sille haetaan erillinen opettaja ja SRL:n status. Itse keskityn jatkossakin hevosten hoitamiseen.

Paluu tuttuun talliin

Yrittäjäksi oli Saukon mukaan helppo tarttua, sillä tallin perustaja-omistaja Nanne Korpivaara on hänelle tuttu ja taustatuki sieltä taattu.

– Ehdin olla täällä hetken töissäkin Nannen aikana. Arvostan hänen ammattitaitoaan ja haluan vaalia tallia samoin ajatuksin.

Avainsanoja ovat ammattimaisuus, laadukkuus, turvallisuus ja rutiinit.

– Asiakkaiden on voitava luottaa eläimensä hyvään hoitoon ja hevosten siihen, että heinäkärry tulee tuttuun aikaan.

Kannukset kahden yksikön vastuutehtävistä

Saukolla on kasvatuslinjan hevostenhoitajan koulutus Ypäjältä. Hän on työskennellyt vaasalaisella hevostallilla ja ratsastuskoululla 15 vuotta, joista viimeiset kahden yksikön tallimestarina. Vastuulla oli silloin yli 70 hevosta.

Viitisen vuotta sitten Saukko palasi Alajärvelle. Leipä on tullut sen jälkeen ravintola-alalta. Hevosetonta elämää on tullut kuitenkin kokeiltua vain puoli vuotta.

Nyt omassa tallissa asuu kantava suomenhevonen ja pikkuinen poni, sisarenlasten silmäterä.

– Omatkin hevoseni muuttavat Hoiskoon, mutta tekevät tarvittaessa tilaa asiakkaille.

Tallilla tullaan tapaamaan myös yrittäjän kaksi isoa, lempeää koiraa.

Vierailevia valmentajia viikoittain

Saukon tavoitteena on luoda tallistaan kohtaus- ja harjoittelupaikka paitsi oman tallin väelle, myös alueen muille ratsastajille.

Yhteistyössä paikallisten seurojen kanssa ovat jo pyörähtäneet käyntiin viikoittaiset valmennukset, joihin pääsevät myös ulkopuoliset. Valmennuksista tiedotetaan pian valmistuvilla kotisivuilla ja Facebook-sivulla.

Tulevaisuuden suunnitelmissa ovat myös pienimuotoiset kisat.

– Niiden aika on kuitenkin vasta pihan uudistamisen ja parkkitilan lisäämisen jälkeen.

Minna Saloranta

MAINOS
Exit mobile version