-5.2 C
Alajärvi
perjantai 24.3.2023
spot_img
spot_img

Jaska Ketola myymäläpäälliköksi Alajärven Hankkijalle

Hankkija Alajärvellä on saanut uuden, nuoren ja energisen myymäläpäällikön, kun tehtävään tarttui Jaska Ketola.

Jaska on lähtöjään Alajärven Uusikylältä ja valmistunut aikanaan täältä kauppiksesta. Opintojen jälkeen hän pääsi työhön silloiseen S-rautaan, jossa työskenteli viiden vuoden ajan kunnes 2017 vuoden lopussa hänet kutsuttiin myymäläpäälliköksi Ylihärmään.

Ylihärmässä Jaska ehti olla pari vuotta, kunnes palasi Alajärvelle.

Paluu oli monessa suhteessa mieluinen, onhan täällä tuttu mukava asiakaskunta. Jaska on lisäksi muuttanut asumaan Soiniin, joten työmatka lyheni kertaheitolla ja nyt miehellä jää työnteon ohessa aikaa myös harrastaa.

S-raudat vaihtuivat vuoden 2018 alusta lukien Hankkijan lipun alle ja Jaska on kokenut muutoksen positiivisena. – Ainakin silloin, jos meillä on tarve olla yhteydessä yrityksen johtoportaaseen, on kommunikointi entistä vaivattomampaa, Jaska kertoo.

Muutoksen yhteydessä liikkeiden valikoimat menivät pitkälti uusiksi, kun sisustuspuoli jäi pois joitakin maaleja lukuun ottamatta. Tilalle saatiin mm. entistä vahvemmat metsästyspuolen valikoimat ja monet tuotemerkit vaihtuivat.

– Muutoksen myötä myös asemamme maatalouskaupan parissa on parantunut uusien toimittajien ja laajemman valikoiman avulla, myös hinnat ovat kilpailukykyisemmät aikaisempaan verrattuna.

– Kaikki asiakkaat ovat meille tärkeitä ja arvostamme heitä tasapuolisesti. Vaikka valikoimaa löytyy mutterin ja kissanruoan välillä laajasti, pitää muistaa että olemme pääsääntöisesti kumminkin maatalouskauppaan erikoistunut myymälä ja olemme täällä viljelijöitä ja maatalousasiakkaita varten, mutta jatkossakin palvelemme ilomielin kaikki ovemme avaavat asiakkaat, Jaska toteaa.

Asiakkaat ovat oppineet tuntemaan uudet valikoimat muuten hyvin, mutta sisustuspuolen loppuessa moni ajatteli, että myös rautapuolen tuotteet lähtivät samassa rytäkässä. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan rautapuolen tavaraa myynnissä on edelleen, mikä yllättää asiakkaita.

– Meiltä löytyy rakennuslevyt, puutavara, harkot, pihalaatat, rumpuputket, eristeet, ruuvit ja mutterit ym. muut tarvikkeet rakentamiseen – vain sisustukseen liittyvät tapetit, laatat ja laminaatit ovat poissa valikoimista. Niitäkin kyllä saa tilauksesta.

Valikoimissa yksi tärkeä elementti kesäkaudella on puutarhamyymälä, joka monipuolisuudessaan on tärkeä palvelu alueen asukkaille.

Uusi myymäläpäällikkö kaavailee Alajärven Hankkijalle myös pientä uudistusta.

– Myymälän järjestystä voidaan muuttaa niin että asioiminen meillä olisi mahdollisimman helppoa. Varsinaisesti hyllyjen paikkoja tuskin lähdemme siirtämään, mutta jotain pieniä muutoksia pyritään tekemään.

Henkilökuntaa hankkijalla on vakinaisesti viisi, joista yksi on parhaillaan äitiyslomalla. Kesällä on ollut lisäksi viisi palkattua kesätyöntekijää ja ensi kesänä mahdollisesti enemmänkin, koska puutarhapuolen tarpeisiin liike tulee olemaan avoinna myös sunnuntaisin touko- ja kesäkuulla.

Seuraava sesonki on kuitenkin lähestyvät isänpäivä ja joulu. Paketteihin lähtee jälleen varmasti metsurin turvavaatteita ja jalkineita, kuin muitakin laadukkaita työvaatteita Hankkijan valikoimista.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät