MAINOS

Lappajärven Värjäämöstä Vuoden yritys

Tänä vuonna 40-vuotisjuhlavuottaan viettävä Lappajärven Värjäämö Oy on Lappajärven Vuoden yritys.

Huomionosoituksen myöntänyt Lappajärven Yrittäjät ry. perustelee valintaansa sillä, että yritys on saanut Avainlippu-tunnuksen, laajentanut toimintaansa ja toiminut paikkakunnalla neljä vuosikymmentä.

MAINOS

Lappajärven Yrittäjät julkisti järjestyksessään 39. huomionosoituksen saajan tänään.

Lappajärven Värjäämössä värjätään erilaisia tekstiilimateriaaleja kehräämöiden, kutomoiden ja langanvalmistajien tarpeisiin. Lisäksi yritys harjoittaa erilaisten askartelu- ja kudontamateriaalien tukku- ja vähittäiskauppaa.

Lähialueilla toimii useita Lappajärven Värjäämön alihankkijoita, jotka tekevät tuotteiden eri työvaiheita. Lappajärven Värjäämön hallituksen puheenjohtaja Harri Viita-aho kertoo, että yrityksellä on hyvät värjäysolosuhteet ja koneet. – Kudemyynti on ollut tärkeässä osassa monta vuotta.

Liikevaihdon tuplaus odotettavissa

Lappajärven Värjäämö hankki lokakuun alussa toteutuneella liiketoimintakaupalla omistukseensa Lappajärven Ala-Sepässä kuituliinoja valmistavan ja myyvän NM Wipesin.

Tämä tulee olemaan Lappajärven Värjäämön hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2006 lähtien toimineen Harri Viita-ahon mukaan tulevaisuudessa yrityksen tärkein liiketoiminta.

– Tämä tarkoittaa sitä, että yli tuplaamme liikevaihdon ja yrityksemme kannattavuus paranee. Toimimme ensi syyskuun loppuun asti Ala-Sepässä. Etsimme uutta, suuruudeltaan noin tuhannen neliömetrin teollisuushallia tästä läheltä.

Vuoden yritys -huomionosoitus otetaan Lappajärven Värjäämössä vastaan hyvillä mielin. Tuotantojohtaja Mikko Puron mukaan on tosi mukavaa, että yritystä muistetaan tällaisella tunnustuksella.

Hänen mielestään huomionosoitus vahvistaa omalta osaltaan Lappajärven Värjäämön imagoa aikaisemmin saatujen Avainlippu-tunnusten ja yrityksen 40-vuotisjuhlavuoden ohella.

Vuoden yritystä juhlistetaan myöhemmin kakkukahvein henkilökunnan kanssa. Muitakin huomionosoituksia yritys on saanut. Etelä-Pohjanmaan Käsi- ja taideteollisuusyhdistys valitsi Lappajärven Värjäämön Vuoden käsityöyrittäjäksi vuonna 2011.

Sesonki

Lappajärven Värjäämön omistavat Harri Viita-aho, Maria Viita-aho-Tohni, Riina Harju, Mervi Muhonen, Juha Viita-aho ja Mikko Puro yhtä suurella osuudella.

Yrityksellä on tuotantotilojensa yhteydessä toimiva tehtaanmyymälä. Nettikauppa on toiminut kymmenkunta vuotta. Lappajärven Värjäämöllä on oma Filona-tuotemerkki, josta juontaa verkkokaupan nimi filona.fi.

Käsityöalalla joulusesonki on nyt kuumimmillaan, vaikka jouluun on vielä toista kuukautta.

Joulukäsitöiden ja -askartelujen ja joululahjojen materiaaleina käytettävät paperinarut, kuteet ja muut tuotteet täytyy ehtiä valmistaa ennen kuin ne myydään kuluttajille.

Ismo Närhi on työskennellyt Vuoden yritykseksi valitussa Lappajärven Värjäämössä 17 vuoden ajan. Hänen mielestään värjäämötyöntekijän tehtävät ovat mielenkiintoisia.

Lappajärven Värjäämö työllistää 12 henkilöä. Evijärveläinen Ismo Närhi on työskennellyt värjäämötyöntekijänä 17 vuotta.

Hän kertoo kouluttautuneensa ammattiinsa oppisopimuksella. Työtehtäviin kuuluu muiden muassa värjääminen ja pakkaaminen. Työtään hän kuvailee mielenkiintoiseksi ja vaihtelevaksi.

– Haastetta riittää, että saa värisävyt tarkasti kohdilleen. Värjärin työssä tarvitaan esimerkiksi tarkkuutta. työtehtävät ovat vuosien aikana muuttuneet uusien koneiden kautta. Uusien koneiden käyttö opetellaan täällä työpaikalla.

Virpi Poikelin

MAINOS
Exit mobile version