3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Mert Otsamon iltapuvut säihkyvät taas Linnan juhlissa ja tänä vuonna myös postimerkeissä

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto Presidentinlinnassa lähenee.

Vaatesuunnittelija Mert Otsamon suunnittelemat näyttävät iltapuvut on yleensä noteerattu juhlien jälkeen korkealle eri äänestyksissä.

MAINOS

Tänä vuonna Otsamon iltapuvut säihkyvät Linnan juhlien lisäksi myös postimerkeissä, jotka julkaistiin Postin myöntämän taidepalkinnon kunniaksi syyskuussa.

Vaatesuunnittelija Mert Otsamo.

Postin taidepalkinto 2019 -postimerkit perustuvat Otsamon suunnittelemien pukujen luonnoskuviin, joiden veistoksellisuutta korostaa merkkien musta tausta.

– Luonnoskuvat ovat tärkeä vaihe pukusuunnittelua, joilla havainnollistan asiakkaalle, mitä ollaan tekemässä. Teen pukujen luonnoskuvat aina käsin sekatekniikalla, jossa käytän markkereita, tussikyniä, vesivärejä, lehtikultaa ja puuvärejä, Otsamo kertoo.

Toisen postimerkin säihkyvän kultainen paljettiasu nähtiin viime vuoden Linnan juhlissa näyttelijä Jasper Pääkkösen kumppanin huippumalli Alexandra Escatin päällä.

Toisessa postimerkissä esitellään violetinsinertävä juhlapuku, joka nähtiin ensi kertaa valmiina vaatteena Helsingissä Iittala & Arabia Design Storen muotinäytöksessä merkkien julkaisupäivänä 11.9.

Luvassa menneen ajan värejä modernilla twistillä

Linnan juhlien iltapuvut ovat tarkoin varjeltuja salaisuuksia, eikä Otsamokaan halua paljastaa työn alla olevista iltapuvuista liikaa, mutta jotain kuitenkin.

– Tänä vuonna Linnan juhlien väripaletista löytyy kauniita menneen ajan värejä, joita on yhdistetty modernilla twistillä nykypäivän sävyihin. Näyttäviä ja veistoksellisia pukuja on luvassa.

Linnan juhlien pukutilaukset tulevat yleensä noin puolitoista kuukautta ennen juhlapäivää. Tämä tietää runsaasti töitä Otsamolle ja hänen kolmihenkiselle tiimilleen.

– Meillä on jo sen verran kokemusta, että osaamme aikatauluttaa työt hyvin, eikä pukuja tarvitse kursia kokoon yömyöhään.

Kun juhlat on juhlittu, Otsamo tekee tiimeineen tilaustöitä, joihin kuuluu mm. takkeja. – Joulun ja uudenvuoden aikaan pidetään pientä lomaa ja heti alkuvuodesta asiakkailta alkaa tulla taas tilauksia vuoden gaaloihin, esimerkiksi Emma-gaala järjestetään jo helmikuun alussa.

Taidepalkinnolla nostetaan postimerkkien arvostusta

Posti haluaa nostaa taidepalkinnolla postimerkkien arvostusta ja asemaa. ­– Voittaja voi edustaa kuvataidetta tai visuaalista suunnittelua laajemmin, kunhan ilmaisu on sisältönsä tai muotonsa puolesta postimerkkiin sovellettavissa, Postin Design Manager Tommi Kantola avaa palkinnon taustoja.

– Mert Otsamo täyttää hienosti palkinnon kriteerit. Hän on lahjakas taiteilija, joka operoi sujuvasti useilla muotoiluun liittyvillä osa-alueilla, Postin taidetoimikunnan puheenjohtajana toimiva Kantola kertoo.

Postin kansainvälisesti ainutlaatuinen taidepalkinto myönnettiin tänä vuonna nyt kolmatta kertaa. Vuonna 2017 taidepalkinnon sai kuvanveistäjä Jasmin Anoschkin ja vuonna 2018 graffititaiteilija EGS.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät