Soinin kulttuuripalkinnot Syrjälälle ja Niemelle

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin itsenäisyysjuhlaa vietettiin seurakuntatalolla. Juhlan järjestelyistä vastasi Soini-seura ry.

Seuran puheenjohtaja Lasse Autio piti juhlapuheen, jossa hän toi esille soinilaisten kovat menetykset rintamalla etenkin talvisodan aikaan. Soinissa ei talvisodan veteraaneja ole enää elossa.

MAINOS

Juhlassa huomioitiin Sotiemme veteraanit -keräykseen osallistuneita aktiiveja. Etelä-Pohjanmaan veteraanipiirin toiminnanjohtaja Pertti Kortesniemi oli mukana jakamassa huomionosoituksia.

Kuvataiteilija Maj Syrjälä ja muusikko Urmas Niemi huomioitiin kunnan kulttuuripalkinnoilla.

Juhlassa huomioitiin kunnan sivistyslautakunnan kulttuuripalkinnon saajat. Ne saivat kuvataiteilija Maj Syrjälä ja musiikkimies Urmas Niemi.

Maj Syrjälä on soinilainen ammatti-kuvataiteilija ja paluumuuttaja. Maj on järjestänyt näyttelyitä mm. Soinin kirjastossa.

Ensimmäinen näyttely oli jo 8-luokalla aiheesta ”Lopputunti”, jossa oli eri tekniikalla tehtyjä ihmiskasvoja. Nyt viimeisin oli valokuvista ja hyönteisistä yhteen sovitettu maalauskokonaisuus.

Erityishuomiota on Majn ilahduttava tapa tehdä maalauksia tiloihin. Soinin Kotivaarassa on suuren sympatian saanut vuodenaika- ja luontomaalaukset eläimineen. Käytävien seiniä kiertää kevyt ja taitava hipaisu soinilaista elinympäristöä.

Maj on myös lastenneuvolan seiniä elävöittänyt eläinperheillä. Kerrassaan loistavaa työtä yleisiin tiloihin. Niissä on iloa tuottava henki.

Hän on nyt esillä soinilaisten nuorten kirjoitusten kuvittajana kirjassa, joka on vielä painossa. Aiemmin Maj on kuvittanut kirjan ”Saparopuron seikkailijat”.

Sivistyslautakunta huomioi Maj Syrjälää pitkäaikaisesta ja pyyteettömästä työstä kuvataiteen parissa ainoana soinilaissyntyisenä ja kunnassa asuvana ammattitaiteilijana.

Urmas Niemi on soinilaissyntyinen, kymmenen vuotta sitten kotiseudulleen palannut metsuri ja musiikkimies. Itseoppinut kitaristi on soittanut instrumenttiaan 40 vuotta.

Niemi on käynyt läpi kaikki musiikkityylit, mutta blues on viehättänyt viime vuosina eniten sen alkukantaisuuden perusteella.

Niemi on ammatiltaan metsuri. Siitä tulee hänen bändinsä nimi Lumberjacks. Niemi on tunnettu kitaristina, mutta hän toimii myös laulajana.

Lumberjacks voitti bluesin EM-karsintojen eli European Blues Challengen (EBC 2020) Suomen loppukilpailun. Yhtye pääsee osallistumaan kilpailun loppukilpailuun Hollantiin ensi vuoden huhtikuussa.

Lumberjacks yhdistelee soitossaan tyylitietoisesti bluesia, soulia ja New Orleansin syviä sävyjä. Yhtyeen jäsenet ovat soittaneet yhdessä vuosikymmenen alkupuolelta lähtien ja bluesia vuodesta 2010 lähtien. Yhtye on levyttänyt tähän mennessä kaksi levyä.

Niemi sanoo, että blues ”kuulostaa helpolta, mutta kun alat tosissaan soittaa sitä, tuntuu, ettet ole ikinä valmis”.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliKehitysvammaisten tuki ry arpoi
Seuraava artikkeliAlajärven budjetti hyväksyttiin pitkin puhein ja äänestyksin