-22.3 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Järvi-Pohjanmaan seniorit Maire Hämeenniemen johtoon

Järvi-Pohjanmaan seniorit ry on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen Maire Hämeennniemen.

Hämeenniemen kausi alkaa vuoden vaihteessa, mutta hän on jo päässyt tutustumaan puheenjohtajan tehtäviin soveltuvilta osin kuluvana vuonna toimiessaan varapuheenjohtajana.

MAINOS

Hämeenniemi on myös valittu Pohjanmaan kansallisen senioripiiri ry:n piirihallitukseen, josta hän on jo saanut tuntumaa ensimmäisen kokouksen verran.

Alajärven yhdistyksen johtoon Hämeenniemi lähti mielellään, mutta nöyränä. – En ala luvata mitään ihmeellistä, mutta parhaani teen, Maire toteaa ja kiittää sitä monipuolista toimintaa, jota senioreilla on jo nyt.

Jos uusi puheenjohtaja jotain toimintaa haluaisi lisätä, niin liikkuvana ihmisenä hän toivoo tuovansa toimintaan vielä jotain lisää liikuntapuolelle – vaikka paljon sitä on jo nyt.

Senioreilla erilaisia liikunnallisia tapahtumia on paljon ja ne vetävät hyvin väkeä. Erilaiset ulkoilutapahtumat houkuttavat ja käypä pallohallilla kävelyvuoroilla myös monia senioreiden jäseniä.

– Järjestämme mielellään matalan kynnyksen toimintaa, johon on helppoa lähteä mukaan, Hämeenniemi sanoo ja toivoo, että myös niille jäsenille, jotka eivät osallistu kokoontumisiin, löytyisi jotain mieleistä tekemistä.

– Tärkeintä on saada liikkeelle ne, jotka eivät käy missään! Neljän seinän sisälle ei saa jäädä!

Järvi-Pohjanmaan senioreilla osallistumisaste toimintaan on varsin hyvä, sillä jäseniä on noin 125 ja esimerkiksi kuukausikokoontumisissa kirkontuvalla on tavallisesti paikalla 30-40 jäsentä.

Seuraava kokoontuminen on jo nyt torstaina 12.12. kello 13 teemalla Hiljentyminen jouluun.

Senioreiden tiedottaja Teuvo Kangas kertoo että tervetulleita ovat kaikki jäsenet ja mukaan voi toki tulla myös he, jotka haluavat toimintaan mukaan. Tilaisuudessa mukana ovat kirkkoherra Ari Auranen ja kanttori Ismo Pitkänen.

Tämän jälkeen seuraava kokoontuminen on luvassa tammikuulle, sillä kuukausikokoontumiset jatkuvat tuolloin tuttuun malliin. Tilaisuuksiin pyritään aina saamaan mukaan vierailijoita.

Lisäksi vuodelle 2020 on suunnitelmissa taideretkeä Mänttään, teatterireissua ja haaveillaanpa matkasta eduskuntaankin. Samalla voitaisiin tutustua Helsinkiin.

Rohkeasti eläkkeelle

Maire Hämeenniemi kertoo, että viime syyskokouksessa Pohjanmaan kansallinen senioripiiri ry laati julkilausuman otsikolla ”rohkeasti eläkkeelle”.

Kannanotossa todetaan, että työelämän kiire ja haasteet lisäävät monenlaisia paineita, joista toivotaan päästävän eroon, kunhan eläkeikä saavutetaan.

Työelämän paineista kyllä eläkkeelle siirryttäessä päästään, mutta mitä tulee tilalle. Työ ja työkaverit jäävät, ja tilalle tulee vapaus tehdä mitä ja milloin haluaa.

Lepo, lenkkeily ja lastenlapset antavat sisältöä uuteen elämäntilanteeseen. Vaikka monilla aikaisemmat harrastukset jatkuvat, riittääkö se?

Rohkeasti Seniori on Kansallisen senioriliiton toteuttama ja Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) tukema hanke, joka on suunnattu eläkeikää lähestyville ja hiljattain eläkkeelle siirtyneille henkilöille.

Hankkeen tavoitteena on kannustaa työuran ja eläkeiän taitekohdassa olevia ihmisiä aktiiviseen vapaaehtois- ja senioritoimintaan.

Tarkoituksena on torjua esimerkiksi yksinäisyyden tunnetta sekä antaa näkökulmia lisääntyneen vapaa-ajan hyödyntämiseen.

Hankkeen avulla muistutetaan myös välittämään jo pidempään eläkkeellä olleista tai yksin asuvista lähimmäisistä kutsumalla heitä mukaan yhdessä tekemiseen, pois yksinäisyydestä.

Eri puolilla Suomea järjestettävät Rohkeasti Eläkkeelle -kurssit tarjoavat osallistujilleen yhteisöllistä kokemuksien jakamista, sosiaalista kanssakäymistä ja vertaistukea siihen, kuinka eläköitymiseen kannattaa suhtautua.

Pohjalaisille tällainen kurssi järjestetään helmikuun alkupuolella Seinäjoella.

Hankkeen keulahahmona on professori Jorma Uotinen, jota kuullaan puhujana Rohkeasti Eläkkeelle -kursseilla.

Uotinen kannustaa elämän taitekohdassa olevia positiiviseen asenteeseen, aktiiviseen kansalaisuuteen ja kohtaamaan rohkeasti huomisen toteamalla: ”Jokainen päivä on lahja!”

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät